Η πρώτη αντίδραση

Το Αnorthosis24.net καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις από τη σημερινή κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρου του Europa League, η οποία έφερε στον δρόμο μας μια εκ των Gefle Σουηδίας ή Narva Trans Εσθονίας.

Πριν αναλύσουμε τις δύο πιθανές μας αντιπάλους, άξιες αναφορές είναι και οι ομάδες της προκλήρωσης και το κατά πόσο κάποια εξ αυτών θα ήταν προτιμότερη. Το μεγάλο θετικό ήταν η αποφυγή της Σλοβακικής FK Senica η οποία ήταν η 4η σε δυναμικότητα ομάδα από το γκρουπ των αδυνάτων. Η Βοσνιακή Siroki ήταν επίσης εκ των ομάδων που θέλαμε να αποφύγουμε, έχοντας πάντα υπόψην τα στραβοπατήματα των τελευταίων χρόνων με ομάδες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βοσνιακό άρωμα είχε και το ζεύγος Santa Coloma – Zrinjski Mostar, ενώ ο πιο επιθυμητός αντίπαλος θα χαρακτηριζόταν μάλλον ο νικητής του αγώνα μεταξύ της Αλβανικής KF Laçi και της FC Differdange 03 Λουξεμβρούργου.

Το πρώτο στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι δυστυχώς και οι δύο αντιπάλοι συνοδεύονται από ένα κοπιαστικό ταξίδι στην Βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τις ομάδες από Σουηδία και Εσθονία οι οποίες έχουν καταγραφεί και σε προηγούμενα άρθρα, αμφότερες οι πιθανές μας αντίπαλοι έχουν διψήφιο αριθμό επίσημων αγώνων στα πόδια τους. Μια γρήγορη ανάγνωση της προέλευσης των δύο ομάδων χρίζει φαβορί τους Σουηδούς, ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι εξασφάλισαν το Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του θεσμού του fair play και αφού τερμάτισαν στην 11η θέση του τοπικού πρωταθλήματος. Η δε Narva Trans φάνηκε πιο τυχερή και πιο ικανή από την ομάδα με την οποία ισοβάθμησε στην 4η θέση του Εσθονικού πρωταθλήματος, παίρνοντας το δικό της εισιτήριο λόγω περισσότερων νικών.

Όσον αφορά την αγωνιστική τους κατάσταση, στους πέντε τελευταίους της αγώνες η Σουηδική ομάδα αριθμεί ισάριθμες ισοπαλίες με την τελευταία της νίκη να χρονολογείται στα μέσα Απριλίου. Πρώτοι σκόρερ με 4 γκολ είναι οι δύο Σουηδοί επιθετικοί Oremo και Orlov ενώ το απόλυτο αγωνιστικών λεπτών έχει ο αμυντικός Fallman και ο μέσος Hansson. Η Εσθονική ομάδα φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό της μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα στο τοπικό πρωτάθλημα, αριθμώντας 4 νίκες και 1 ήττα. Πρώτοι σκόρερ με 2 γκολ είναι οι μέσοι Taar και Dubokin και ο 17χρονος επιθετικός Škinjov.

Συμπερασματικά δεν πρέπει να βιαστούμε να χρίσουμε τους Σουηδούς ως φαβορί μιας και το ανώτερο ποιοτικά πρωτάθλημά τους αντισταθμίζεται από την ανοδική πορεία των Εσθονών στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και από το γεγονός ότι τα κριτήρια εξόδου τους στο Europa League δεν ήταν καθαρά αγωνιστικά. Άλλωστε και πέρσι δεν ήταν πολλοί αυτοί που θα περίμεναν τον πέρασμα της Dila Gori από την Νορβηγική Aarhus.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ