Ανεξαρτήτως αντιπάλου

Λίγες ώρες απομένουν προτού μάθουμε τον αντίπαλο – ή ζεύγος πιθανών αντιπάλων – για το δεύτερο γύρο του Europa League, με την κλήρωση να αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 14:00 για τον πρώτο γύρο του Europa League και μιάμιση περίπου ώρα αργότερα (15:30) για το δεύτερο που μας ενδιαφέρει. Θα προηγηθούν βέβαια οι προκληρώσεις με τις δεκάδες των ομάδων – ή ζευγαριών – που θα τεθούν ως αντίπαλοι.

Στη θεωρία, ο αντίπαλος που θα μας τύχει θα είναι μικρότερης δυναμικότητας συγκριτικά με τη δική μας ομάδα και κατά πάσα πιθανότητα λιγότερο έμπειρος. Αυτό ωστόσο δεν λέει κάτι, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε τρεις πικρές εμπειρίες από τέτοιους αντιπάλους, οι οποίοι μας πέταξαν στο καναβάτσο. Κάποιοι εξ αυτών – όνομα και μη χωριό – είναι υποψήφιοι να βρεθούν ξανά απέναντί μας!

Το όνομα του αντιπάλου συνεπώς δεν πρόκειται να μας προσφέρει τίποτα περισσότερο από το γεωγραφικό προσδιορισμό της χώρας που θα ταξιδέψουμε, προκειμένου να χτίσουμε ή να σφραγίσουμε την πρόκριση. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Οφείλουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη, συμπαγή και ομοιογενή. Να μην έχουμε τρανταχτές ελλείψεις στο ρόστερ, ούτε ποδοσφαιριστές που θα παίζουν με το “ζόρι” επειδή ξέμειναν. Πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να έχουμε αντιληφθεί ότι δεν μας παίρνει να υποτιμούμε κανένα απολύτως αντίπαλο. Ειδικότερα φέτος που, τόσο η δική μας όσο και οι άλλες ομάδες της Κύπρου, έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ανεξαρτώτως ονόματος αντιπάλου λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την όποια κλήρωση αφ’ ενός με αισιοδοξία και αφ’ εταίρου προσγειωμένα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ