Κορίτσια στην άμμο (συνέντευξη Μαριώτας Αγγελοπούλου)

Συνέντευξη από τη λίμπερο της ομάδας μας, Μαριώτα Αγγελοπούλου, φιλοξενεί το ελλαδικό “Κουρκούτι” του sport24.gr. Η Μαριώτα μαζί με τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου – συνέντευξη της οποίας επίσης φιλοξενείται – αποτελούν την εθνική μπιτς βόλεϊ Κύπρου.

Κουρκούτι: Πώς προέκυψε το βόλεϊ στη ζωή σου;

Μαριώτα: Έτυχε. Όταν ήμουν μικρή, η μητέρα μου ήθελε να ασχολούμαι με τον αθλητισμό στον ελεύθερό μου χρόνο. Δοκίμασα στίβο, μπαλέτο και κολύμβηση. Μετά με έγραψε μπάσκετ σε μια ομάδα στη γειτονιά μου στον Άγιο Δημήτριο (σσ: η Μαριώτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα). Δίπλα έκανε προπονήσεις το βόλεϊ και μια μέρα με πλησίασε ο προπονητής και μου είπε να το δοκιμάσω. Στην αρχή δεν τρελάθηκα κιόλας αλλά μετά γράφτηκαν και οι φίλες μου και είχε πιο πολλή πλάκα!

mariotaΚ: Τι ρόλο παίζει στην καθημερινότητά σου το βόλεϊ και πώς διαχειρίζεσαι το χρόνο σου, ώστε να αθλείσαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού και ταυτόχρονα να προλαβαίνεις σπουδές και προσωπική ζωή;

Μ: Όταν υπάρχει καλός προγραμματισμός είναι δυνατό να τα κάνεις όλα. Στην Κύπρο, όπου ζω τα τρία τελευταία χρόνια, έχω καθημερινά προπονήσεις ή παιχνίδι. Επίσης, παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματά μου, εκτός από αυτά που συμπίπτουν με την ώρα της προπόνησης. Ευτυχώς οι καθηγητές μου το δέχονται αυτό, δεν χρωστάω ούτε μάθημα! Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει, όχι όσος θα ήθελα βέβαια, αλλά υπάρχει!

Κ: Ήταν μια άκρως πετυχημένη χρονιά στη σάλα, τι συναισθήματα είχες όταν τελείωσε η χρονιά;

Μ: Στην Ανόρθωση έχουμε έναν σκληρό Ρώσο προπονητή που δεν ησυχάζει λεπτό! Κατακτήσαμε και τους τρεις τίτλους: Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και δεν υπήρχε ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Ήμουν πολύ χαρούμενη για την επιτυχημένη μου χρονιά στη σάλα!

Κ: Τι στόχο έχετε για φέτος στο beach volley;mariota 2

Μ: Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν στο Λουξεμβούργο τέλη Μαΐου. Τώρα θα λάβουμε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας. Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα βρούμε εκεί, το επίπεδο θα είναι υψηλό και στόχος μας είναι να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, θα συμμετάσχουμε σε ορισμένα τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όπου θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Κ: Ποια είναι τα πλάνα και οι στόχοι σας για το άμεσο και μακρινό μέλλον, σε σάλα και άμμο;

Μ: Το μακρινό μέλλον είναι αβέβαιο! Άμεσα θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε ως τώρα να αγωνιζόμαστε στη σάλα και όταν τελειώνουμε τα καλοκαίρια στο beach volley.

Κ: Γιατί beach volley;

Μ: Γιατί μας ταιριάζει! Δεν είναι μόνο η ένταση στην προπόνηση και στο παιχνίδι που υπάρχει και στη σάλα. Είναι το καλοκαίρι, οι παραλίες που γίνονται οι αγώνες, τα ταξίδια, οι φίλοι που έχουμε κάνει, είναι πιο θεαματικό άθλημα και φυσικά έχουμε αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τη Μανωλίνα. Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας (ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ) που μας στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια, την ΑDIDAS που μας ντύνει, τους συνεργάτες μας στο προπονητικό και αγωνιστικό μέρος Νίκο Δελιπρίμη καιΜανώλη Ρουμελιώτη και φυσικά το Κουρκούτι που κάθε φορά μας ανανεώνει τις φωτογραφίες μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ