Η αλήθεια για τον Ρέζεκ

Το κρυφτούλι που παίζει η διοίκηση όσο αφορά το θέμα του Γιαν Ρέζεκ άρχισε μας να κουράζει όλους. Καταρχάς να θυμίσουμε ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο το θέμα του Τσέχου είναι στην πρώτη γραμμή, είτε για αποχώρηση είτε για συνέχιση της συνεργασίας. Στο διάστημα της παρουσίας του στο νησί ανά 6μηνο ακούμε για ενδιαφέρον κινέζικων ομάδων, ομάδων από κεντρική Ευρώπη αλλά και φήμες που τον έφερναν στο κατώφλι του Αρχάγγελου. Το αξιοπρόσεκτο στην όλη κατάσταση είναι ότι οι αγορές που ενδιαφέρονται για τον Ρέζεκ είναι οι πάντα οι ίδιες. Παιχνίδια μάνατζερ ή φήμες; Δεν τον θέλουν οι διοικούντες της Ανόρθωσης ή σενάρια που εμπίπτουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας; Ποία η αλήθεια;

Η αλήθεια για τον Ρέζεκ είναι ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ουδέποτε δήλωσε ότι ψάχνει κάτι άλλο με καλύτερους οικονομικούς όρους. Δέχθηκε με μιας την πρόταση αναπροσαρμογής του συμβολαίου του και δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλει να παραμείνει στην Ανόρθωση. Όχι γιατί μας αγάπησε ξαφνικά αλλά γιατί εδώ βρήκε το περιβάλλον που πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές θα επιθυμούσαν στην δύση της καριέρας τους, με κύρια χαρακτηριστικά την ασφάλεια που παρέχει η Κύπρος, οι άρτιες γηπεδικές εγκαταστάσεις, οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες και το υψηλό βιοτικό επίπεδο. Ότι καλύτερο λοιπόν για ένα οικογενειάρχη ποδοσφαιριστή.

Από πλευράς διοίκησης δεν επιθυμούν την συνέχιση της συνεργασίας με τον Τσέχο ποδοσφαιριστή και βλέπουν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τον Ρέζεκ των €170.000 με κάποιο ικανότερο που να αμείβεται με πολύ λιγότερα ενώ τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι μπορεί επωφεληθεί το σωματείο οικονομικά από τυχόν πώληση του παίκτη. Πρέπει όμως να αντισταθμίσουμε το γεγονός ότι σπάνια οι ομάδες αγοράζουν ποδοσφαιριστές στην ηλικία των 30 και άνω. Αυτά πλέον συμβαίνουν μόνο σε ομάδες της Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αμερικής που το ποδόσφαιρο είναι στο στάδιο της ανάπτυξης και προσπαθούν να προσελκύσουν ονόματα γνωστά στο παγκόσμιο στερέωμα για περισσότερη προβολή. Αν τύχει πώληση του ποδοσφαιριστή θα είναι σίγουρα με πολύ λιγότερα λεφτά από όσα ευελπιστεί ότι μπορεί να καρπωθεί το σωματείο.

Από καθαρά αγωνιστικής άποψης ο Ρέζεκ είναι ένας χρησιμότατος ποδοσφαιριστής που σκοράρει, μαρκάρει ακατάπαυστα ενώ οι εμπειρίες του με το εθνόσημο της Τσεχίας δίνουν άλλη οντότητα στο ρόστερ της ομάδας. Ας μην ξεχνούν οι διοικούντες ότι μέχρι πρότινος είχαμε συμβόλαια το ίδιου και περισσότερου ύψους με μηδαμινή προσφορά. Ποιος ξεχνά τις €210.000 του Τόμασιτς, τις €275.000 του Πέδρο Μιγκέλ, τις €400.000 του Σευρού, Μάντζιου και πολλές άλλες περιπτώσεις οι οποίες μας οδήγησαν στο φετινό κατάντημα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διοίκηση να πάρει μια απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επιθετικό που θα βγάλει κυριολεκτικά τα κάστανα από την φωτιά. Αποχώρησε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο Μπάρακ Ιτζχάκι, στην πόρτα εξόδου θέτουν τον Ρέζεκ ενώ και ο Οκκάς προσθέτει ακόμη ένα χρόνο στην πλάτη του, φτάνοντας τα 37. Η επιτροπή προγραμματισμού καλείται με τις λιγοστές διασυνδέσεις που έχει να καταφέρει εντοπίσει ποδοσφαιριστή που θα αμείβεται με ποσό κοντά στις €100.000 και να μπορεί να σκοράρει άνω των 16 γκολ. Πόσο εύκολο φαντάζει αυτό το εγχείρημα;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ