Ο Αρτυματάς, ο Γιωργαλλίδης και ο προβληματισμός

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν ως δημοσιογραφικές πληροφορίες βάση των διαρροών από Ανόρθωση και Ένωση, η ομάδα μας είναι αρκετά κοντά στον Κωστάκη Αρτυματά, με το Παραλίμνι να ζητά ως αντάλλαγμα τους Οικονόμου και Μάστρου. Είτε με ελευθέρα, είτε με υποσχετική, αφού φαίνεται ότι δεν υπάρχει κατάληξη στη φόρμουλα. Αυτό ενισχύεται και από την κίνηση του Σωματείου μας να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Αντώνη Γιωργαλλίδη.

Ο τελευταίος είναι και ο λόγος του μεγαλύτερου προβληματισμού στους φιλάθλους. Αδιαμφισβήτητα Ανορθωσιάτης, ωστόσο απετέλεσε κόκκινο πανί για μεγάλη μερίδα του κόσμου – ιδιαίτερα τους οργανωμένους – όταν μετακόμισε στην Ομόνοια. Η διοίκηση, θα πρέπει να είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς – δικαιολογημένους ή μη – της ενδεχόμενης επιστροφής του. Έχει τα ερείσματα στον κόσμο για να το κάνει; Θα φανεί στην πορεία, εάν και εφόσον.

Στο πιο… τεχνικό κομμάτι, ο Γιωργαλλίδης είναι ένας ικανότατος τερματοφύλακας, το έδειξε άλλωστε μόλις προχθές με την εθνική Κύπρου. Βρίσκεται όμως στα 31 του χρόνια, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι είναι μεγάλος. Από την άλλη πλευρά όμως, έχουμε ένα ικανότατο τερματοφύλακα, εξελίξιμο, τον Χρίστο Μάστρου, που είναι μόλις 25 ετών. Δεν θα ήταν κρίμα να θυσιαστεί ένας νεαρός τερματοφύλακας δίχως ιδιαίτερο λόγο; Διότι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι απέτυχε ο Μάστρου, ίσα-ίσα, που σχεδόν όποτε κλήθηκε να αντικαταστήσει το Βαλβέρδ, το έκανε επάξια. Τι μήνυμα στέλνουμε στον ίδιο, αλλά και τους υπόλοιπους νεαρούς, εάν το θυσιάσουμε;

Πάμε τώρα και στο θέμα Βαλβέρδ. Ο Μάστρου δεν είχε πρόβλημα να αποτελεί τη δεύτερη επιλογή για τη θέση του άσσου. Ο Γιωργαλλίδης θα είναι το ίδιο υπομονετικός; Θα αποδεχτεί με ευκολία το ρόλο του δεύτερου τερματοφύλακα; Κι αν ακόμα κατορθώσει να γίνει πρώτος, ο Βαλβέρδ πώς θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον πάγκο; Υποτίθεται ήρθε στην Ανόρθωση για να παίζει. Λεπτές ισορροπίες, στο χέρι του Χριστάκη Κασσιανού να της διατηρήσει.

Μιλώντας για πάγκο, ας ρίξουμε μια ματιά στον χώρο του κέντρου μας, για τον οποίο προορίζεται και ο Κωστάκης Αρτυματάς. Ήδη εκεί, έχουμε τους Μαραγκό και Σκοπελίτη, που ξέρουμε πολύ καλά πόσο “θέλουν” να παίζουν. Είναι και ο Αλέξα, που αποτελεί ένα ακριβό συμβόλαιο. Προσθέστε ακόμα μια μεταγραφή που ενδεχομένως να γίνει – ίσως βέβαια και όχι – ενώ ας μην ξεχνούμε και τον Αδάμο Αντρέου που μπορεί να παίξει ως αμυντικό αλλά και ως οργανωτικό χαφ και κάποτε θα πρέπει να πάρει την ευκαιρία του. Θα παίξει τελικά ο Αρτυματάς ή θα έχουμε επανάληψη της περίπτωσης Οικονόμου; Φέραμε το παιδί έναντι 150 χιλιάδων ευρώ από το Παραλίμνι για να παίξει σε τρία παιχνίδια και τώρα το δίνουμε πίσω!

Από τη μια λοιπόν, έχουμε τον υποσχόμενο Αρτυματά και τον έμπειρο Γιωργαλλίδη. Από την άλλη, πέραν από το χρηματικό ποσό που θα δοθεί στο Παραλίμνι, πρέπει να προστεθούν όλα τα πιο πάνω. Η διοίκηση, φαίνεται να έχει ζυγίσει τα δεδομένα, με την ζυγαριά να γέρνει προς τους Αρτυματά και Γιωργαλλίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ