Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Μαρσίνιο

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας κάναμε λόγο για την «αγάπη» που δείχνει ο Χριστάκης Κασσιανός στην Λατινική αγορά και δη στη Βραζιλιάνικη. Με την πάροδο μερικών ημερών ήρθε και η πρώτη επιβεβαίωση αφού απ΄ ότι φαίνεται στην πρώτη ανεπίσημη προπόνηση για την νέα σεζόν θα βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος των κυπριακών γηπέδων.

Ο λόγος για τον Marcio Ivanildo da Silva άλλως Μαρσίνιο ο οποίος είχε αγωνισθεί με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ για δυόμιση χρόνια αφού ήρθε τον Ιανουάριο του 2010 από την Μαρίτιμο Πορτογαλίας και παρέμεινε στο νησί μέχρι τον Μάιο του 2012 μετρώντας 58 συμμετοχές και 9 τέρματα βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του στην παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Λέφσκι Σόφιας παρέα με τον Κριστοβάο Ράμος. Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τον Μαρσίνιο αφού ήταν βασικό στέλεχος της Βουλγάρικης ομάδας και στον πρώτο γύρο είχε 12 συμμετοχές και 3 τέρματα όμως για αδιευκρίνιστους λόγους επέστρεψε στην Βραζιλία και μετεγγράφηκε στην Agremiacao Sportiva.

Εκεί, είχε αγωνιστική απραξία για 4 μήνες ακριβώς, από 10/11/12 εναντίον της Botev Vratsa Βουλγαρίας μέχρι την επανεμφάνιση του στην δεύτερη κατηγορία Βραζιλίας ενάντια στην Σάντα Κρούζ για τα ημιτελικά κυπέλου στις 11/04/13 ενώ παρουσία είχε σε ακόμη τρείς αγώνες, με περιορισμένο χρόνο.

Πλεονεκτήματα:

Πολύ καλής ποδοσφαιρικής πάστας ποδοσφαιριστής με άριστη τεχνική κατάρτιση. Η ταχύτητα του, δίνει δικαίωμα στον προπονητή του να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και στα φτερά ενώ φημίζεται για τις κάθετες πάσες ακριβείας προς τον επιθετικό. Είναι άψογος δημιουργός παιχνιδιού με απλό και έξυπνο τρόπο αφού ψάχνει την ουσία παρά την φαντεζί ενέργεια.

Μειονεκτήματα:

Λόγω του αναστήματος του είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Δυστυχώς τα 45 μόνο λεπτά που αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια το τελευταίο εξάμηνο πρέπει να αντισταθμιστούν από τον Χριστάκη Κασιανό. Επιπλέον ο Μαρσίνιο δεν είναι ο παίκτης που θα περιμένει κανείς να μαρκάρει. Περιορίζεται μόνο στην δημιουργία παιχνιδιού ενώ σαν παίκτης θεωρείται χορτασμένος από διακρίσεις και κίνητρα.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι αν ο Μαρσίνιο βρίσκεται σε υποφερτό σημείο από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενόψει και της προετοιμασίας του καλοκαιριού θα αποτελέσει μια πολύ ποιοτική προσθήκη για την ομάδα μας και θα δώσει πολύ ταχύτητα στην επιθετική γραμμή. Αν περάσει τελικά τα δοκιμαστικά και εγγραφεί στο δυναμικό της ομάδας θα του ευχηθούμε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην Κύπρο μιας και στον τελευταίο αγώνα στο νησί  σκόραρε στο Παπαδόπουλος με Ανόρθωση, στην ήττα της ομάδας μας με 1-2 από το ΑΠΟΕΛ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ