«Δύο λέξεις έρχονται στο μυαλό…»

Σε ανάρτηση προχώρησε ο Παν.Συ.Φι.

Αναλυτικά πιο κάτω:

Στο άκουσμα της ποδοσφαιρικής ομάδας Ανόρθωσης, δυο λέξεις έρχονται στο μυαλό: Αμμόχωστος και Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο ήρωας και αθλητής Αντώνης, είχε αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα για την απελευθέρωση και στον αθλητισμό.

“Για την ΕΟΚΑ, ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν ο «Άγρας». Στις 23 Δεκεμβρίου 1955, Βρετανοί στρατιώτες όρμησαν στο οίκημα της Ανόρθωσις στην Αμμόχωστο και κρατώντας μία λίστα, άρχισαν να συλλαμβάνουν διάφορα μέλη. Ένας από αυτούς ήταν και ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρασε ένα χρόνο στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 1956. Τότε απέδρασε και έγινε αντάρτης στα βουνά.”

Ξανασυλλαμβάνεται στις 3 του Μάρτη το 1957, στην επική μάχη του Μαχαιρά. Ο αδελφικός του φίλος Γρηγόρης Αυξεντίου με τον οποίο πολεμούσαν στο ίδιο κρησφύγετο διατάζει τον Αντώνη και τους υπόλοιπους συναγωνιστές να παραδοθούν ενώ αυτός θυσιάζεται εις το όνομα της Ένωσης με την μητέρα Ελλάδα.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος υπηρέτησε την Ανόρθωση μέχρι το απροσδόκητο τέλος της ζωής του, τη 2α Αυγούστου 1981. Σήμερα το στάδιο της ομάδας μας, φέρει το όνομά του ως ελάχιστο φόρο τιμής.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α

𝐌𝐀𝐗𝐇𝐓𝐄𝐂 𝟏𝟗𝟗𝟒 🇬🇷

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ