«Όταν η Ανόρθωση έβαλε τις στέρεες της βάσεις στην ελληνική ιστορία…»

Σε ανάρτηση για την επέτειο της 8ης Ιουλίου προχώρησε το τμήμα Esports του Συλλόγου μας.

Αναλυτικά πιο κάτω:

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιουλίου, ανυποψίαστος ο χρόνος και αφελής ο κατακτητής. Ήταν 8 Ιουλίου όταν η Ανόρθωση της Αμμοχώστου έβαλε τις στέρεες της βάσεις στην ελληνική ιστορία.

Πού να’ξερε ο εγγλέζος ότι το ‘πακτωμένο’ με εκρηκτικά οίκημα στην οδό Ερμού, ήταν μόνο η αρχή;
Πού να’ξερε ο εχθρός ότι ο φοίνικας δεν ήταν απλά ένα έμβλημα αλλά ήταν πραγματικό σύμβολο της τιμής και ανδρείας που πλημμύριζε τις ψυχές των μελών της Ανόρθωσης;

Η Ανόρθωση της Αμμοχώστου, και αναγεννήθηκε και συνέχισε να είναι μπροστάρης και φάρος φωτεινός για τον απανταχού ελληνισμό. Η Ανόρθωση για ακόμα μια φορά χάραξε το δρόμο και έγινε παράδειγμα αλλά και αρχή. Η αρχή αυτή καλά κρατεί, μέσα στα χρόνια. Στα εύκολα, στα δύσκολα η Ανόρθωσις ήταν, είναι και θα είναι το καταφύγιο του Αμμοχωστιανού, ήταν, είναι και θα είναι το προπύργιο της ελευθερίας, της κοινωνικής ευθύνης και της αγνής ψυχής των μελών αυτού του ιστορικού Συλλόγου.

Από το 1911, μέχρι και σήμερα, το DNA της Ανόρθωσης δεν αλλάζει, βρίσκοντας μέλη της σε δρόμους, κλειστά, τσιμέντα και εκδηλώσεις να μιλούν για την Αμμόχωστο και να δακρύζουν, ζουν για τη μέρα που θα ακουστεί το πρώτο σφύριγμα στο ΓΣΕ, ζουν και αναπνέουν για την επιστροφή στο Καλλιμάρμαρο στην Αμμόχωστο.

Οι αναφορές στο παρελθόν και στην ιστορία έχουν γραφτεί πολλάκις. Το πλάνο και η διαπαιδαγώγηση των νέων της Αμμοχώστου πρέπει να είναι ο μοναδικός μας στόχος. Γιατί είμαστε υπόχρεοι να μεταφέρουμε το Πνεύμα της Ανορθώσεως στις επόμενες γενεές. Πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους το γεγονός ότι το Πνεύμα αυτό ‘Δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται’ και ότι η ‘ωραία μας Ανόρθωσις, ως Φοίνιξ που είναι και το έμβλημα της ΑΕΝΑΩΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μακράν πορεία της ‘.

Για αυτά και τόσα άλλα, γι’αυτούς που μας την έφεραν, γι’αυτούς που μας την έμαθαν και για όσους έρχονται..

Για 1911 λόγους..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ