Τι πάει να γίνει με τις μετοχές της Κτηματικής; Κινδυνεύει το «Αντώνης Παπαδόπουλος»;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου σχετικά με τη Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου, ανάμεσα σε άλλα θα τεθεί και θέμα παραχώρησης μετοχών της Κτηματικής. Συγκεκριμένα, στο σημείο «3» της ατζέντας αναφέρεται:

«Εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου για μεταβίβαση μετοχών που κατέχει ο Σύλλογος στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αθλητικού Κέντρου Αντώνης Παπαδόπουλος προς τα Μέλη του Συλλόγου που εισέφεραν ποσά, μετά από συνάντηση το Δεκέμβριο 2010, με υπόσχεση για έκδοση μετοχών σε νέα ποδοσφαιρική εταιρεία ή στην εν λόγω ιδιοκτήτρια εταιρεία.»

Το θέμα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό. Κάποια άτομα έχουν δώσει χρήματα, με υπόσχεση να λάβουν ως αντάλλαγμα μετοχές του Σωματείου εάν γινόταν εταιρία, σε διαφορετική περίπτωση μετοχές της Κτηματικής. Οι ανεπίσημες αυτές συναντήσεις έλαβαν χώρα το 2010 κι ενώ πρόεδρος ήταν ακόμα ο Κυριάκος Κούσιος. Αυτοί οι οποίοι απεφάσισαν να πάρουν χρήματα έναντι υποσχέσεων, είχαν όμως κάποια εξουσιοδότηση; Από ποιόν;

Επιπλέον, είναι και το θέμα του είδους των μετοχών. Η Κτηματική είναι μια εταιρία με μετόχους και διοικητικό συμβούλιο. Το Σωματείο είναι μέτοχος αλλά δεν μπορεί αυθαίρετα να “εκδώσει” μετοχές. Θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα υποτιμήσει τις τρέχουσες μετοχές; Υπάρχει ένα ζήτημα εάν νομικά η Γενική Συνέλευση μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση, το οποίο μένει να ξεκαθαρίσει. Το μόνο που φαίνεται να μπορεί να γίνει, είναι να πωλήσει το Σωματείο μετοχές που κατέχει στην Κτηματική.  Ποιός όμως καθορίζει ποια  δάνεια και ποιες δωρεές έγιναν έναντι αυτών των μετοχών; Γιατί του 2010 για παράδειγμα κι όχι του 2009 ή του 2011; Δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις;

Η Κτηματική συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με το Αντώνης Παπαδόπουλος. Εάν κάποιος ή κάποιοι γίνουν ξαφνικά μεγαλομέτοχοι της Κτηματικής, τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο για το μέλλον του σταδίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ