Η χρονιά τώρα αρχίζει

Κοντά στην κατάκτηση του Super cup, έφθασε η Ανόρθωση ωστόσο στο τέλος χάσαμε με 60-58. Παρά την ήττα η ομάδα μας έστειλε μήνυμα πως θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά πιο κάτω το ρεπορτάζ του αγώνα από την ομάδα μας

Το Σούπερ-καπ χάθηκε, αλλά η χρονιά τώρα αρχίζει
Με ήττα για την ομάδα μας, στο παιχνίδι για το θεσμό του Σούπερ-καπ, ολοκληρώθηκε το αποψινό παιχνίδι που έγινε στην αίθουσα «Κίτιον», με αντίπαλο την ΑΕΚ, της οποίας η έδρα ήταν το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνας, καθώς κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ήταν η κάτοχος και των δυο τίτλων.

Μπορεί βέβαια να χάθηκε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, αλλά στις τάξεις της ομάδας μας, υπάρχει η βεβαιότητα ότι τα καλύτερα έρχονται, σε μια νέα αγωνιστική περίοδο, που αναμένεται με αρκετές και βάσιμες φιλοδοξίες για την προσπάθεια που περιμένει την Ανόρθωση μας σε αυτήν!

Ύστερα από ένα παιχνίδι που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, η ομάδα μας έχασε με 60-58 και όπως γίνεται αντιληπτό, θα μπορούσε να κέρδιζε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η αντίπαλος ομάδα, η οποία στην αρχή προηγήθηκε με 10-2, ενώ μόλις στο 3`, ο Πάρις Μαραγκός, χρεώθηκε με τρία φάουλ. Όμως στη συνέχεια η ομάδα μας βρήκε τα πατήματα της και μείωσε σε 14-9, ενώ στη συνέχεια, η διαφορά ροκανιζόταν συνεχώς, μέχρι που η ομάδα μας ισοφάρισε σε 17-17, προηγήθηκε με 23-22, ενώ στο τέλος της 1ης περιόδου, η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 24-23.

Σε αντίθεση με το γρήγορο ρυθμό που είχε το παιχνίδι κατά την 1η περίοδο, στη 2η, το τέμπο έπεσε, αλλά η ομάδα μας κατάφερε να αποκτήσει νέο προβάδισμα, τη φορά αυτή με 28-26 στο 14`. Στο 18`, το σκορ έγινε 41-33 για την ομάδα μας, η οποία απέδιδε πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, με τους παίκτες μας να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στις οδηγίες του προπονητή μας, Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Στο τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα μας προηγήθηκε με 43-36.

Παρότι στην 3η περίοδο, η ομάδα μας σκόραρε μετά από 4 λεπτά και κάτι, συνέχισε να κρατάει το προβάδισμα, στηριζόμενη στη συνεχή δυνατή της άμυνα και ενώ στο 28`, είχε το προβάδισμα με 48-44. Δυνατό το παιχνίδι κατά την 3η περίοδο, με τις άμυνες να κυριαρχούν, ενώ με την ολοκλήρωση της περιόδου αυτής, η ομάδα μας είχε το προβάδισμα με 48-44, σκορ που είχε παραμείνει αμετάβλητο από το 28`.

Στην αρχή της 4ης περιόδου, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 48-48 και όπως γίνεται αντιληπτό, τα τελικά χρονικά σημεία, αναμένονταν με αρκετή αγωνία. Στο 35` η ΑΕΚ προηγήθηκε (για πρώτη φορά στο 2ο ημίχρονο) με 51-50. Άμεση αντίδραση για την ομάδα μας, που προσπέρασε άμεσα (57-51), παρά το ότι οι Χόρτον, Βάρσος, Μαραγκός, ήταν χρεωμένοι με 4 φάουλ έκαστος.

Στο 38`, η ΑΕΚ μείωσε σε 57-55 και στο τελευταίο λεπτό προηγήθηκε με 59-57 και τελικά έχασε στα σημεία με 60-58, καθώς με τη λήξη του χρόνου, ο Χόρτον, αστόχησε σε λέι-απ.

Επαναλαμβάνεται όμως ότι τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα μας και θα ήταν παράλειψη να μη σταθούμε και στη συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας μας, που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τραγουδά για την Ανόρθωση, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα, ότι θα είναι στο πλευρό της!

Δεκάλεπτα: 24-23, 36-43, 44-48, 60-58.

Οι συμμετοχές και οι πόντοι της Ανόρθωσης: Τάλντον 12 (3), Μαραγκός 2, Μουόσα 3 (1), Χόρτον 11 (3), Σκίνερ 7 (1), Τέιλορ 8, Τρετιακόβ 2, Ελευθερίου 2, Βάρσος 9, Τομπάζος 2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ