«Πρέπει να πάρεις αυτά τα τρίποντα αν θέλεις να υπολογίζεις σε διάκριση…»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Super Sport FM 104.0, μίλησε ο Σάββας Δαμιανού και εξέφρασε την άποψη του σχετικά με τη αναμέτρηση της ΑΝΟΡΘΩΣΗ κόντρα στον Οθέλλο.

Αναλυτικά πιο κάτω τα όσα ανάφερε.

Για την αναμέτρηση: «Είχαν από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο επέβαλε το δικό της ρυθμό, κατάφερε να σκοράρει και ταυτόχρονα δεν άφησε την ομάδα του Οθέλλου να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τον Οθέλλο να βάλει πίεση ψηλά να μην αφήνει την ΑΝΟΡΘΩΣΗ να κτίσει παιχνίδι όπως θέλει και όπως της αρέσει. Είχε τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, βρήκε απέναντι του ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως είναι ο Αρμπολέδα. Επικράτησε στο τέλος ο νόμος του ποδοσφαίρου που ήρθε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο τέλος να σφραγίσει το τρίποντο για δεύτερο σερί παιχνίδι. Κάτι που της δίνει τη ψυχολογία, παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει στο ξεκίνημα, απέναντι σε αντιπάλους που είναι εύκολοι που ουσιαστικά όμως πρέπει να πάρεις αυτά τα τρίποντα αν θέλεις να υπολογίζεις σε διάκριση. Τέλος καλό, όλα καλά.»

Για το γεγονός πως η Ανόρθωση ήταν καλή στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Εθνικό και στον πρώτο κόντρα στον Οθέλλο: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, πως υπάρχουν δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Η Ανόρθωση δεν έπαιζε μόνη, στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός έβαλε δύσκολα, χθες στο δεύτερο ημίχρονο ο Οθέλλος. Ακόμα οι ομάδες δεν βρήκαν μεγάλης διάρκειας έντασης στο παιχνίδι τους. Το σημαντικό είναι εκεί που είσαι καλύτερο να σκοράρεις, να κερδίζεις και τις στιγμές που δεν είσαι σε καλή κατάσταση να διαχειρίζεσαι τέλος πάντων χωρίς να δεχθείς γκολ και να παίρνεις το ζητούμενο που είναι οι 3 βαθμοί. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις αυτοπεποίθηση σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, αυτό έκανε η ομάδα της Ανόρθωσης και τη βλέπω να πηγαίνει θεωρώ αρκετά καλά και λόγω προγράμματος, είναι ένα πρόγραμμα που είναι βατό και καταφέρνοντας να παίρνει τα τρίποντα και ψυχολογία θα είναι σε καλό δρόμο.»

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: Όπως είπαμε στο ξεκίνημα κυνηγούν όλοι την ουσία. Δεν ενδιαφέρονται να παίξουν ψηλό επιπέδου ποδόσφαιρο, που όμως υπήρχαν στιγμές που παίχθηκε στα δύο αυτά παιχνίδια όμως το σημαντικό είναι η ουσία και οι 3 βαθμοί.

Αν ξεχωρίζει κάτι από την φετινή ΑΝΟΡΘΩΣΗ: «Είναι μία ομάδα που δείχνει μία φρεσκάδα, μία ταχύτητα αντίδρασης, μία εκρηκτικότητα που η αλήθεια δεν την είχαν πέρσι τα παιδιά. Υπάρχει ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας που είδαμε και χθες να επέμβει επενέβη, ο Γκερέρο είναι σε παρά πολύ κατάσταση και ο Φερέιρα θεωρώ είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είναι μία ομάδα συνόλου αυτή τη στιγμή, παίζουν με ένα δικό τους τρόπο, τους αρέσει το Passing game να ανεβάσουν τους μπακ ψηλά να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, μόλις χάνεται την μπάλα να πιέζεται αμέσως αναγκάζοντας τους αντιπάλους να παίζουν κάτω από πίεση και μεγάλες μπαλιές και να επιβάλλει ξανά η ΑΝΟΡΘΩΣΗ το ρυθμό της να κερδίζει την μπάλα και να προσθέτει επιθέσεις τη μία πάνω στην άλλη. Βλέπουμε ότι αυτό το στυλ παιχνιδιού, βγαίνει μέχρι στιγμής και θα δούμε πως θα αντιδράσουν απέναντι σε πιο δύσκολους αντιπάλους που θα έρθουν μετά την τέταρτη-πέμπτη αγωνιστική.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ