Τι είδαμε στο παιγνίδι του Σαββάτου

Αν και αγωνιστήκαμε συνολικά πέντε φορές με την Ομόνοια φέτος, πάντα το τελευταίο παιγνίδι που δίνεις απέναντι σε μία ομάδα, είναι ο καθρέφτης όταν ξανασυναντηθείς μαζί της. Και ιδιαίτερα όταν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ίδια ομάδα μόλις λίγες ημέρες αργότερα, τότε αυτά που είδαμε το Σάββατο αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Καταρχήν, όσο αφορά την Ομόνοια, το μεγάλο της όπλο είναι οι γρήγοροι μεσοεπιθετικοί που έχει, φτάνοντας πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και ιδιαίτερα σε αντεπιθέσεις. Έχει στις τάξεις της ένα από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο αυτή τη στιγμή, τον Δημήτρη Χριστοφή ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους για την ομάδα μας.

Απέναντί του την Κυριακή, αναμένεται να βρεθεί ο Ανδρέας Αβραάμ, ο οποίος θα έχει το πολύ δύσκολο έργο να περιορίσει τις κινήσεις του και την ίδια ώρα να δώσει βοήθειες στον ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί στο αριστερό επιθετικό άκρο. Με την απουσία Λαβόρδε, ο οποίος μπορεί από μόνος του να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα, αναμένεται ο Αβραάμ να έχει περισσότερες κούρσες στην επίθεση για να επιφέρει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Χριστοφή αγωνίστηκε ως αλλαγή το Σάββατο, κάνοντας όμως πολύ πιο επικίνδυνη την Ομόνοια με την είσοδό του στο παιγνίδι.

Επίσης, η Ομόνοια στηρίζει πολλά στο παιγνίδι της στον Νούνο Ασσίς, έναν από τους ποιοτικότερους μέσους στο πρωτάθλημα. Είναι αυτός που οργανώνει το παιγνίδι της, και αν η μεσαία μας γραμμή περιορίσει το ρόλο του, τότε θα είναι ένα σημαντικό βήμα για να κερδίσουμε τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Στο παιγνίδι του Σαββάτου, ήταν και πάλι ο κινητήριος μοχλός της Ομόνοιας και αυτός που ξεκινούσε με ταχύτητα τις επιθετικές ενέργειες του αντιπάλου μας.

Στην άμυνα της τώρα, τις περισσότερες προϋποθέσεις μας για τέρμα τις είχαμε όταν παίξαμε με τη μπάλα κάτω και ιδιαίτερα από τον άξονα. Οι περισσότερες σέντρες στην αντίπαλη περιοχή ήταν εύκολη λεία για την άμυνα της Ομόνοιας, καθώς δεν είχαμε ύψος στην περιοχή τους. Αντιθέτως, όταν φέραμε τη μπάλα έξω από τη περιοχή τους, δημιουργήθηκαν αρκετές προϋποθέσεις για σουτ ή κάθετη πάσα, που όμως δεν μετουσιώσαμε σε κάποιο τέρμα.

Συμπερασματικά, αν η ομάδα μας περιορίσει κυρίως Χριστοφή και Νούνο Ασσίς, και παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω, τότε μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες να φύγουμε με το διπλό από το ΓΣΠ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ