Νέα δεδομένα για δεύτερη θέση και Champions League!

Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να αποβάλει τις ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2022-23 όπως ενημερώσαμε από χθες στέλνει τον πρωταθλητή μας στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που σημαίνει κάτι που σημαίνει πως, έχει εξασφαλισμένη, στη χειρότερη περίπτωση, συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League.

Οι διαφοροποιήσεις/ανακατατάξεις που προκύπτουν στα προκριματικά με την αποβολή των ρωσικών ομάδων επηρεάζουν και την ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση του κυπριακού πρωταθλήματος.

Με τα νέα δεδομένα στο δεύτερο γύρο στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετέχουν 4 ομάδες και όχι 6 όπως ήταν αρχικά το πλάνο. Οι δευτεραθλήτριες Αυστρίας, Σκωτίας κέρδισαν ένα γύρο και θα αρχίσουν από τον γ΄ προκριματικό.

Πέραν του δευτεραθλητή Κύπρου, στο β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών θα είναι και οι δευτεραθλήτριες σε Ουκρανία, Τουρκία και Δανία.

Λόγω της διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος, η Διναμό Κίεβου είναι η ομάδα που παίρνει τη συγκεκριμένη θέση στη χώρα. Από εκεί και πέρα υπάρχει εκκρεμότητα σε Δανία και Τουρκία όπως και στην Κύπρο.

Με τα δεδομένα όπως είναι τώρα το σκηνικό για τον Β΄ προκριματικό γύρο έχει ως εξής.

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ντιναμό Κιέβου 44.000

Μίντιλαντ 19.000

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

ΑΠΟΕΛ 18.000

Φενερμπαχτσέ 14.000

*Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η κυπριακή ομάδα στην 2η θέση, θα είναι στους ανίσχυρους και θα έχει δύσκολο έργο. Θα έχει όμως άλλες δύο ευκαιρίες για να μπει ομίλους σε περίπτωση που αποκλειστεί στον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτό το σενάριο θα μεταφερθεί στον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και αν αποκλειστεί και εκεί τότε θα παέι στα πλέι-οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Πηγή: ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ