Match Report: Ανατροπή με γκολάρες και αγκαλιά με τα προημιτελικά

Μεγάλη νίκη που τη φέρει με το ενάμιση πόδι στην προημιτελική φάση του κυπέλλου πέτυχε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ που επιβλήθηκε της Πάφου με 1-3. Προηγήθηκε η Πάφος με αυτογκόλ του Αντωνιάδη στο 42′. Ο Πόποβιτς στο 51 ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Αμπαρτζουμιάν στο 70 να κάνει το 1-2 και το Λάζαρο στο 80′ με εκτέλεση φάουλ να κάνει το 1-3.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με τρεις αλλαγές και με τριάδα στα μετόπισθεν παρέταξε την ΑΝΟΡΘΩΣΗ ο Τιμούρ Κετσπάγια. Τις θέσεις των Λόρια, Χριστοφή και Χρυσοστόμου πήραν οι Τζουρ, Πόποβιτς και Κορρέα.

Ως εκ τούτου η εντεκάδα αποτελείτο από τους: Τζουρ, Αραγιούρι, Αντωνιάδη, Κορρέα, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αρτυματά, Χουσμπάουερ, Ουάρντα, Πόποβιτς και Νόβοτνι.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Η Πάφος ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και είχε τον έλεγχο. Στο 5′ ο Τζουρ νίκησε τον Ζάιρο σε τετ-α-τετ, μιας και απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού της Πάφου με τα πόδια. Στο 7′ είχαμε ανατροπή δεδομένων στον σχηματισμό. Ο Αραγιούρι αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Ντέλετιτς και ως εκ τούτου η ομάδα μας συνέχισε με τετράδα στα μετόπισθεν, με τον Πόποβιτς να μετατοπίζεται στα χαφ.

Μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ισορρόπησε τον αγώνα και επιχείρησε να βγει και αυτή με τη σειρά της στην επίθεση. Στο 31′ χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Πόποβιτς, ο οποίος μετά από άστοχο σουτ του Αρτυματά, πήρε την μπάλα μόνος με τον Ρούτκο από πλάγια, επιχείρησε το σουτ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως να αποκρούει, όπως απόκρουσε επίσης την κεφαλιά του Σλοβένου λίγα λεπτά αργότερα.

Μία ασυνεννοησία μεταξύ Κορέια και Τζουρ έφερε το κόρνερ για τους γηπεδούχους στο 42′. Ο Αντωνιάδης μετά από κεφαλιά του Παλάσιος επιχείρησε να απομακρύνει, ωστόσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας μας, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0, σκορ που έληξε και το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρον ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Νοβότνι μετά από λάθος του Μπάιριτς έκλεψε την μπάλα, με τον Ρούτκο να τον ανατρέπει και τον Κουμή να σφυρίζει το φάουλ και να δείχνει την κόκκινη στον τερματοφύλακα της Πάφου. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Πόποβιτς που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πάφου για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η ομάδα μας με αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και με τη ψυχολογία υπέρ της έψαξε το προβάδισμα. Στο 57′ πλασέ του Ουάρντα εντός περιοχής μετά από ωραίο συνδυασμό, κατέληξε άουτ ενώ στο 59′ πλασέ στην κίνηση του Νοβότνι αποκρούστηκε από τον Άντος και ακολούθως κατέληξε στο οριζόντικο δοκάρι.

Στο 70′ η ΑΝΟΡΘΩΣΗ πήρε το προβάδισμα. Ο Πόποβιτς εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ πλασαριστά στον Αμπαρτζουμιάν, με τον Αρμένιο εντός περιοχής με διαγώνιο σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Πάφου.

Το τελικό 1-3 σημειώθηκε στο 80′. Μετά από φάουλ που κέρδισε ο Λάζαρος, ανέλαβε την εκτέλεση ο ίδιος, που με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα της Πάφου γράφοντας το 1-3 εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Αγωνίστηκαν οι: Tζουρ, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Κορέια, Πόποβιτς (73΄ Λάζαρος), Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι (8΄ Ντελετιτς), Χουσμπάουερ (73΄ Βερχόβετς), Κορρέα, Ουάρντα (79΄ Χριστοφή), Νοβότνι(79′ Ρουσιάς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ