Κυριακός Γιάγκου: «Να προσπαθήσω να τιμήσω το όνομα της Ανόρθωσης και να ξεθωριάσω το μαύρο στίγμα»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, Δρ. Κυριακός Γιάγκου, ο οποίος μίλησε στον Σάββα Πηλακούτα και στο κανάλι του, αναφερόμενος για πρώτη φορά και για την υπόθεση Ουζόχο, την εκτίμηση που έχει στον Νίκο Κίρζη και στον κόσμο της Ανόρθωσης για την στήριξη προς το πρόσωπο του, την ιατρική αλλά και άλλες άγνωστες πτυχές της ζωής του.

* Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ.

Μερικές από τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για τις καρδιοπάθειες σε νεαρά άτομα ή αθλητές:

«Είναι πολύ σπάνιες αλλά πολύ θορυβώδεις οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με καρδιολογικά προβλήματα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής στην Νέα Ζηλανδία καταρρεύσει στο γήπεδο ενώπιον καμερών, μέσα σε μισή ώρα θα το μάθει όλος ο κόσμος. Σε σχέση με τον αριθμό των αθλουμένων είναι 1 στους 150 χιλιάδες».

Για την Ανόρθωση και την υπόθεση Ουζόχο:

«Εδώ και δυόμιση χρόνια όταν έγιναν τα γνωστά γεγονότα επέλεξα να απέχω από το γήπεδο αποκλειστικά γιατί δεν ένιωθα καλά απέναντι στον κόσμο της Ανόρθωσης».

«Ο Μαρίνος Μήτρου πλέον είναι αδερφικός μου φίλος και από τους λίγους ανθρώπους και φίλους που έχω κρατήσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου».

«Το κακό είναι ότι όταν ήμουν στην Ανόρθωση σκεφτόμουν σαν οπαδός. Σκεφτόμουν οπαδικά. Δεν σκεφτόμουν τόσο ορθολογιστικά όσο έπρεπε από την θέση στην οποία βρισκόμουν».

Για τον Νίκο Κίρζη:

«Ένας άνθρωπος ο οποίος φάνηκε σωστός και μία και δύο και τρεις φορές σε αυτή τη διαδρομή ήταν ο Νίκος Κίρζης. Στην πορεία έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για μένα ως άνθρωπος. Έστειλε επιστολή στο δικαστήριο, ότι δεν έχει παράπονο, με βοήθησε σε αυτή την υπόθεση. Με πήρε τηλέφωνο 2-3 φορές να μάθει τι κάνω. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και διατηρώ επαφή. Αυτός ο άνθρωπος, έδειξε ενδιαφέρον και τον εκτιμώ και δεν είναι σίγουρα το… σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Η αγάπη του για την Ανόρθωση:

«Έρχομαι στο γήπεδο, έχω μια αγωνία αλλά θέλω να περνώ καλά με τους φίλους μου, το box μου είναι γεμάτο. Να δούμε την Ανόρθωση, να νικήσει η Ανόρθωση και να πάμε σπίτι μας».

«Το ότι χτυπιέμαι στον μαραθώνιο με τη φανέλα της Ανόρθωσης είναι για να προσπαθήσω να τιμήσω το όνομα και να προσπαθήσω να ξεθωριάσω το μαύρο στίγμα που μπήκε με τις ενέργειες μου. Πιάνω τον εαυτό μου να το σκέφτεται υποσυνείδητα».

«Aνταποδίδω την αγάπη και την εκτίμηση στον κόσμο της Ανόρθωσης και τις απολογίες μου γιατί ενδεχομένως να τον πίκρανα».

Πηγή: kerkida.net

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ