Match Report: Η ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

Παθιασμένη και ουσιαστική η ΑΝΟΡΘΩΣΗ υπέταξε την Μπερ Σεβά με 3-1 και πανηγυρίζει την είσοδο της στους ομίλους του Europa Conference League. Στο 12′ ο Αρτυματάς πέτυχε το 1-0, με τον Έστερ να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 61′ ο Χριστοδουλόπουλος από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-1 ενώ λίγα λεπτά αργότερα στο 69′ ο ίδιος ποδοσφαιριστή υπέγραψε τον θρίαμβο της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ σημειώνοντας το 3-1

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με μία αλλαγή παράταξε  την ομάδα μας ο Τιμούρ Κετσπάγια με τον Καλτσά να παίρνει τη θέση του Ντέλετιτς.

Ετσι η εντεκάδα αποτελείτο από τους: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Χριστοδουλόπουλος, Λάφερτι

Η ομάδα μας προσπάθησε να ξεκινήσει επιθετικά το παιχνίδι και να πάρει τα ηνία. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ είχαν τα ηνία στον αγώνα. Στο 6’ ο Λάφερτι με εντυπωσιακό σταμάτημα και σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 12’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ που θέλαμε για ένα ιδανικό ξεκίνημα. Με σέντρα του Καλτσά, ο Πόποβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπερ  Σεβά βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Αρούς δίχως όμως να καταφέρει να τελειώσει τη φάση αλλά να πάει προς τα πλάγια, κράτησε για λίγο και έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Αρτυματά που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0.

Στη συνέχεια η Μπερ Σεβά κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Στο 14’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ακολάτζε που με εξ επαφής πλάσαρε ευτυχώς άουτ.  Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ δεν κατάφερνε να κρατήσει μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τα ηνία στον αγώνα.

Στο 31’ μία ένταση έφερε τέσσερις κίτρινες, δύο σε ποδοσφαιριστές μας δύο σε φιλοξενούμενους.

Στο 39’ ο Αμπαρτζουμιάν από πλάγια αντί να σεντράρει επιχείρησε το σουτ, άστοχο όμως. Στο 43’ ο Μίχα με εξαιρετική κάθετι έβγαλε τον Ανσάφ μόνο με τον Λόρια, ο Γκανέζος πλάσαρε ο Γεωργιανός απόκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Σέχτερ έκανε το 1-1.

Στο 45’ ο Χούσμπαουερ κατάφερε να τσιμπήσει την μπάλα από τον Ακολάτζε, ο οποίος βγήκε δυνατά, δεν πήρε μπάλα, πήρε όμως τη δεύτερη κίτρινη με την Μπερ Σεβά να μένει με 10.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το χώρο που μας έδωσαν οι Ισραηλινοί που ήταν πάντα επικίνδυνοι στην κόντρα.

Στο 52′ ο Κετσπάγια έκανε την πρώτη κίνηση, απέσυρε τον Χουσμπάουερ, πέρασε τον Χριστοφή που τοποθέτησε αριστερά και μετατόπισε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη μεσαία γραμμή.

Το πρώτο τέταρτο πέρασε δίχως να καταφέρουμε να βρούμε λύσεις.

Ένα ανέβασμα της ομάδας μας, με τον Αμπαρτζουμιάν από δεξιά να επιχειρεί τη σέντρα και τον Λάφερτι να δίνει την μπάλα στον προωθημένο Κορέια, που επιχείρησε το σουτ όμως σταμάτησε στο χέρι αντίπαλου αμυντικού, με τον ρεφ να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λάζαρος, που έστειλε την μπάλα αριστερά και τον Αρούς δεξιά.

Το γκολ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά. Στο 69’ ο Αμπαρτζουμιάν από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, με τον Λάζαρο να ξεπετάγεται και εξ επαφής να σημειώνει το 3-1.

Από εκεί και πέρα η ομάδα μας κράτησε μπάλα αλλά έδωσε και χώρο στους Ισραηλινούς. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ μας με τον Λόρια να δηλώνει παρών όταν και όποτε χρειάζεται.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ