Ανόρθωση 0 – 3 ΑΕΚ: Ο Πάμπος δεν έφερε την ευστοχία

Τη συντριβή γνώρισε η ομάδα μας σήμερα απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα παιγνίδι που άρχισε στραβά με κόκκινη από το καλημέρα και καπάκι το πρώτο τέρμα, ενώ στην συνέχεια επανήλθε η γνωστή δυστοκία, χάνοντας ακόμη και πέναλτι.

Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιγνίδι με αρκετή πίεση στην αντίπαλο, αλλά μία αμφισβητούμενη φάση και κόκκινη στον Βαλβέρδε έφερε την ομάδα μας να παίζει με 10. Στο φάουλ, η ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο της τέρμα και η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη πλέον.

Ακόμη και με 10 όμως, η Ανόρθωση ήταν καλύτερη από την ΑΕΚ αλλά δεν μπορούσαμε να στείλουμε τη μπάλα στα δίχτυα με το ημίχρονο να τελειώνει 0 -1.

Στην επανάληψη, αρχίσαμε με πέναλτι υπέρ μας, το οποίο ο Ρέζεκ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρμα. Και δεν έφθανε αυτό, με αυτογκόλ του Ζόρζε η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και πλέον το παιγνίδι τελείωσε, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα.
Η σύνθεση
Διατήρηση του 4-4-2 από τον Πάμπο Χριστοδούλου, με αρκετές όμως καινοτομίες στον μεσοεπιθετικό χώρο. Η πεντάδα της άμυνας ήταν η αναμενόμενα με τον Βαλβέρδε κάτω από τα δοκάρια, τον Ζόρζε και τον Κόλιν να επανέρχονται στην βασική ενδεκάδα, τον Ντουάρτε να διατηρείται δεξιά και τον Αβραάμ να παίρνει θέση δεξιά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής φανέλα βασικού πήραν οι υπαρχηγοί Σκοπελίτης και Λαμπάν ενώ ο Οκκάς πήρε την θέση του Κάλβο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.
Πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να πατά καλύτερα και να χάνει την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Ινζχάγκι με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Λαβόρδε συνδυάστηκε με τον Οκκά αλλά η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στον Ρέζεκ λόγω παρεμβολής του Καταλά. Στο 20ο λεπτό σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες με τον αετομάτη Ψευδιώτη να βλέπει από το κέντρο του γηπέδου παράβαση του Βαλβέρδε τον οποίο και απέβαλε ως τελευταίο παίκτη. Ο Μάστρου πήρε την θέση του Ινζχάγκι ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και όντας ανέτοιμος δέχθηκε μάλλον εύκολα το γκολ. Η ομάδα μας απάντησε με πάθος και πείσμα με αποκορύφωμα το δοκάρι του Λαμπάν μετά από εκτέλεση φάουλ στο 37ο λεπτό. Στην φάση που προηγήθηκε ο Ντα Σίλβα παίρνει με το χέρι την μπάλα (έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα) αλλά αντί αυτού την κάρτα είδε ο Μάτσι. Ο Γάλλος ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση δοκιμάζοντας το πόδι του έξω από την περιοχή λίγο αργότερα, ωστόσο αστόχησε. Λίγο νωρίτερα μια προσωπική ενέργεια του Αβραάμ κατέληξε σε επαφή με αμυντικό της ΑΕΚ εντούτοις ο Ψευδιώτης υπέδειξε θέατρο αντί πέναλτυ.
Δεύτερο ημίχρονο
Φουριόζα ξεκίνησε η ομάδα μας το δεύτερο ημίχρονο κερδίζοντας μόλις στο 48ο λεπτό πέναλτυ μετά από κούρσα του Λαβόρδε που πήρε παραμάζωμα την άμυνα των φιλοξενουμένων. Ο Ρέζεκ ήταν απελπιστικά άστοχος από τα έντεκα βήματα, συντελώντας στην πτώση της ψυχολογίας ολόκληρης της ομάδας. Γύρω στο 62ο λεπτό οι πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα ψαλιδίστηκαν όταν ο Ζόρζε στην προσπάθεια του να αποκρούσει κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μάστρου. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Πάμπος Χριστοδούλου έριξε στο παιχνίδι τους Σπατάτσιο και Ρονκάτο προσπάθώντας να κερδίσει κάτι εντούτοις οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κένα έφτασαν και σε τρίτο γκολ.
Η διαιτησία
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ψευδιώτης ο οποίος είδε παράβαση στο 20ο λεπτό όντας πολύ μακριά από την φάση, κάτι που δεν υπέδειξε ο βοηθός του, με σαφώς καλύτερο οπτικό πεδίο. Στην συνέχεια ο Αβραάμ φαίνεται να έχει επαφή με αμυντικό της ΑΕΚ εντούτοις ο Ψευδιώτης δεν άφησε καν πλεονέκτημα, καθαρίζοντας την φάση με υπόδειξη θεάτρου. Στην φάση του 0-3 αφήνει πλεονέκτημα σε διπλό φάουλ στον Σπατάτσιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αναίτια κίτρινη στον Σκοπελίτη στις καθυστερήσεις. Στο 40ο λεπτό επιλέγει να κιτρινήσει τον Μάτσι αντί του Ντα Σίβλα ο οποίος θα αποβαλλόταν.
Η ομάδα
Ξεχείλιζαν από πάθος και δυναμική οι ποδοσφαιριστές μας γεγονός που μας έφερε νικητές στην πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών. Δυστυχώς η κόκκινη κάρτα και το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα αλλά και η αναποτελεσματικότητα του Ρέζεκ, δεν μπόρεσαν να φέρουν το πολυπόθητο τρίποντο. Η αλλαγή στην ψυχολογία ήταν φανερή αν συνυπολογίσουμε ότι μέχρι και το 0-2 οι ποδοσφαιριστές μας πίεζαν ψηλά όντας με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς. Μετά το 0-3 ήταν φανερό ότι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά δεν υπήρχαν τα κατάλληλα αποθέματα.
Ο προπονητής
Όργωσε την περιοχή μπροστά από το πάγκο ο Πάμπος Χριστοδούλου δίνοντας ακατάπαυστα οδηγίες στους ποδοσφαιριστές μέχρι το 90. Η επιλογή του Οκκά στο δεξί άκρο κρίνεται επιτυχημένη όπως και η επάνοδος του Λαμπάν στο αρχικό σχήμα. Δεν δίστασε να αποσύρει μέσο (Λαμπάν) και να ρίξει στο παιχνίδι επιθετικό (Ρονκάτο) όταν τα πράγματα είχαν δυσκολέψει.
Ο κόσμος
Ο κόσμος έκανε το καθήκον του και αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να ωθήσει την ομάδα στο πολυπόθητο τρίποντο. Η συμπεριφορά των λίγων που οδήγησε στην ολιγόλεπτη διακοπή αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, ενός κόσμου που παρά τα δεινά, είναι κοντά και το πιστεύει περισσότερο από όλους.
Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Η κατάθεση ψυχής του Σκοπελίτη
– Το αστείρευτο πάθος του Λαμπάν
Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Ένα ακόμη γκολ από στημένη φάση
– Η συμπεριφορά των λίγων και ενώ η ομάδα πίεζε στο 0-2
– Η απελπιστική δυστοκία του Ρέζεκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ