Άτολμη η ΚΟΠ στο Οικονομικό

Δεν δείχνει να έχει την τόλμη φτάσει με το μαχαίρι στο κόκκαλο η ΚΟΠ, σε ότι αφορά στα οικονομικά του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα και με τα όσα η ίδια η Ομοσπονδία ανακοινώνει στην σελίδα της, ο πρόεδρος Κουτσκοκούμνης, αντί να παρουσιαστεί με λύσεις και προτάσεις, ουσιαστικά έκανε μια… δημοσιογραφική περιγραφή της τραγικότητας της κατάστασης. Πέραν κάποιων παρωνυχίδων, όπως η συμβολή της ομοσπονδίας στα διαιτητικά των αναπτυξιακών κατηγοριών και το “κούρεμα” στα πρόστιμα, τίποτα περισσότερο.

Το φλέγον θέμα, που είναι η μείωση των ομάδων πρώτης κατηγορίας, παραπέμφθηκε για άλλη μια φορά στις ελληνικές καλένδες, με τη δικαιολογία ότι θα (ξανα)γίνει μελέτη. Να δούμε όταν τελειώσει αυτή η μελέτη, πόσα από τα σωματεία που σήμερα ωρύονται, θα είναι ζωντανά να τη διαβάσουν!

Επιπλέον κριτήρια θα μπουν στους προϋπολογισμούς των σωματείων, με μηνιαίο μάλιστα έλεγχο των πληρωμών! Όμως, κι εκεί υπήρξαν ενστάσεις, με το θέμα να παίρνει αναβολή για το ερχόμενο φθινόπωρο! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

Τέλος, η Ομοσπονδία δήλωσε πως ενθαρρύνει τις ενοποιήσεις σωματείων. Όπως κυκλοφορεί, κάποια σωματεία που έκαναν τα “έξι πέντε” πρόσφατα πάνε σε συζητήσεις ενοποίησης, ενώ μεγάλη είναι αγωνία όσων έχουν να παίρνουν, για το τι θα γίνει στην Ομόνοια. Το ενδεχόμενο δημιουργίας “Νέας Ομόνοιας” γίνεται ολοένα και πιο πιθανό και θα εξαρτηθεί ενδεχομένως από το αν η συγκεκριμένη ομάδα εξασφαλίσει τελικά έξοδο στην Ευρώπη (την οποία χάνει σε περίπτωση χρεοκοπίας) ή όχι.

Το γενικό συμπέρασμα είναι, ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ας κοιτάξουμε πως θα βγάλουμε τη Μεγάλη Κυρία απ’ το οικονομικό τέλμα, διότι αν περιμένουμε απ’ την Ομοσπονδία… σωθήκαμε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ