Όλα όσα είπαν Παπαλλής και Αρτυματάς

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Χωρίς VAR» που διεξήχθη ζωντανά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν ο αρχηγός Κωστάκης Αρτυματάς και ο γραμματέας της εταιρείας, Ανδρέας Παπαλλής.

Αναλυτικά πιο κάτω όσα όλα ανάφεραν. 

Παπαλλής: «Ήταν μια ανεπανάληπτη μέρα για μας. Όλη η εβδομάδα. Ζήσαμε μια βδομάδα σε ρυθμούς τελικού. Ευτυχώς έκλεισε με την κατάκτηση του τροπαίου και το είχαμε ανάγκη. Οι οπαδοί το ήθελαν πολύ. Το απαίτησαν».

Αρτυματάς: «Ήταν όντως κάτι ανεπανάληπτο για όλη την ομάδα και για όλο τον κόσμο που περίμενε ένα αρκετό καιρό ένα τρόπαιο από την Ανόρθωση. Κάναμε αρκετά καλή χρονιά και την κλείσαμε με το κύπελλο».

Παπαλλής για το ότι η Ανόρθωση έζησε μεγάλα πράγματα στο ΓΣΠ: «Ναι πράγματι. Οι σημαντικότερες στιγμές συνέβησαν στο ΓΣΠ. Εμάς όμως η προσωρινή μας έδρας είναι το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και εδώ ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Είναι ένας χώρος μάζωξης Αμμοχωστιανών και πραγματικά είμαστε περήφανοι για αυτό. Βέβαια και ιδιαίτερα για εμάς που δεν γνωρίσαμε την Αμμόχωστο και είμαστε πολλοί, δυστυχώς, μετά το 1974 αφού η κατοχή συνεχίζεται. Αν ξεχαστεί αυτό ποιος θα συνεχιστεί ο αγώνας. Η Ανόρθωση είναι ένα μέσο με το οποίο ζητούμε την επιστροφή όλων στην Αμμόχωστο, στην πόλη μας και στα σπίτια μας».

Αρτυματάς για το γκολ που πέτυχε: «Για μ’ ένα ήταν η πιο σημαντική στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Δεν σκοράρω συχνά και ειδικά να το κάνεις σε ένα τελικό ήταν εξαιρετικό. Θέλαμε να δώσουμε ένα τρόπαιο σε όλους τους Ανορθωσιάτες. Μόλις σκόραρα το τέρμα γύρισα στην κερκίδα εκεί που βρισκόταν ολόκληρη η οικογένεια μου. Ήρθε και ο Παναγιώτης και ήταν πολύ σημαντικό για εμένα».

Τι έγινε και βγήκε από τη «μάχη» του πρωταθλήματος: «Η ομάδα πάλεψε και πέρσι και φέτος για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ντάξει ήρθαν κάποια κακά αποτελέσματα αλλά δεν σημαίνει ότι αφήσαμε το πρωτάθλημα. Μας βγήκε η πορεία στο κύπελλο καλύτερη. Δεν σημαίνει πως κυνηγούσαμε μόνο το ένα. Σε κάποια φάση όμως, δείξαμε πως ο στόχος μας ήταν μόνο το κύπελλο».

Για τον τελικό: «Ήταν ένας εξαιρετικός τελικός με μια δουλεμένη ομάδα. Έδειξε και στο πρωτάθλημα πως είναι πολύ δουλεμένη ομάδα. Ειδικά στο τέλος κέρδιζε και μεγάλες ομάδες. Δεν είπαμε επειδή είναι ο Ολυμπιακός θα πάμε  Εμείς δείξαμε την ανάλογη σοβαρότητα και για αυτό κερδίσαμε».

Παπαλλής για το που βρίσκεται το θέμα με την ανανέωση του Τιμούρ: «Σίγουρα ο Τιμούρ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της Ανόρθωσης. Έχει κερδίσει τον σεβασμό των οπαδών της Ανόρθωσης με τα όσα έχει πράξει. Το θέμα της ανανέωσης του προπονητή μας το χειρίζεται η διοίκηση και θεωρούμαι ότι θα κλείσει θετικά».

Παπαλλής για την περσινή σεζόν: «Εμείς στην Ανόρθωση το τι έγινε πέρσι δεν το λέμε ατυχία αλλά αδικία. Η θέση μας και το είπαν όλοι, είναι ότι πρέπει να παιχτεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο».

Αρτυματάς για τον ίδιο λόγο: «Μας άφησε πικρία που διεκόπη. Ήμασταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα εκεί στα ψηλά. Εμείς οι παίκτες αγωνιζόμαστε μόνο στο γήπεδο και μας έφερε πικρία».

Παπαλλής για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Ο κάθε άνθρωπος εκφράζεται με τον δικό του τρόπο. Ο προπονητής μας είναι γνωστός για το πάθος του. Αυτό παρεξηγείται από κάποιους. Η ομάδα είναι μια οικογένεια».

Αρτυματάς: «Ο προπονητής έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του. Είναι γεννημένος νικητής. Αυτό το πάθος, η ενέργεια βγαίνει γιατί θέλει απλά να νικά».

Παπαλλής για τους οπαδούς της Ανόρθωση: «Πηγαίναμε να πάρουμε όλοι μαζί το τρόπαιο και αυτό φάνηκε. Οι οργανωμένοι δεν οργάνωσαν μόνο τα μέλη τους αλλά όλο τον κόσμο. Αυτό που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο ήταν απίστευτο».

Αρτυματάς: «Μας έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο. Για αυτούς που δεν έζησαν τον κόσμο της Ανόρθωσης, αυτό ήταν κάτι το μοναδικό».

Αρτυματάς για το γεγονός πως πήραν το Κύπελλο λίγο έξω  από την Αμμόχωστο: «Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή για όλους. Δεν έζησα την Αμμόχωστο, μόνο από ιστορίες».

Για την υπόσχεση που έδωσε στον Φοίβο Βραχίμη: «Ο κ.Φοίβος Βραχίμης ζήτησε από όλους να τιμήσουμε την φανέλα και να φέρουμε τίτλους. Του το υποσχέθηκα και αυτό κάναμε».

Παπαλλής για το Κύπελλο που πήγε κοντά στην Αμμόχωστο: «Προσπαθήσαμε να πάρουμε το τρόπαιο όσο πιο γίνεται κοντά στην Αμμόχωστο. Να νιώσουμε αυτή την περηφάνια. Ήταν μια κίνηση που συγκίνησε όλο τον κόσμο. Βγήκε από την καρδιά μας αυτή η κίνηση. Τα τρόπαια έλειψαν από την Ανόρθωση. Αυτό μας δίνει ώθηση για να φέρουμε την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει, με τουλάχιστον ένα τρόπαιο κάθε χρόνο».

Για τους κατόχους διαρκείας και τη ζημιά: «Τα λεφτά που έχασε η Ανόρθωση φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ. Ευχαριστούμε αυτούς που βοήθησαν και αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας. Η διοίκηση επεξεργάζεται ένα πακέτο που θα προσφερθεί στους κατόχους διαρκείας. Είναι πρωτοποριακό. Θα ακολουθήσουμε το “Όλοι μαζί”. Όλοι οι κάτοχοι διαρκείας θα προμηθευτούν το εισιτήριο του πρώτου αγώνα στην Ευρώπη δωρεάν».

Για τον Χρίστο Πουλλαΐδη: «Η προσφορά του κ. Πουλλαΐδη ήταν καθοριστική. Κλείνουμε την χρονιά επιτυχημένα. Χαρήκαμε την χαρά του κ. Πουλλαΐδη. Είναι πολύ ευτυχισμένος, θα του δώσει επιπλέον ώθηση να είναι κοντά στην ομάδα».

Αν μετά που απέκλεισαν τον ΑΠΟΕΛ πίστεψαν στην πρόκριση: «Πίστη στην ομάδα είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Ως διοίκηση θεωρώ ότι δείξαμε αυτή την πίστη. Αυτό θεωρώ ότι οδήγησε και στον τίτλο».

Το μήνυμα του Παπαλλή στον κόσμο: «Ότι κάνουμε το κάνουμε για τον κόσμο. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς αυτούς. Τους θέλουμε να συνεχίζουν να είναι δίπλα μας και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για τον καλύτερο».

Το μήνυμα του Αρτυματά στον κόσμο: «Θα είναι όντως μια σπουδαία στιγμή για όλη την οικογένεια να φωτογραφηθούμε με το τρόπαιο. Τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς τον κόσμο. Σίγουρα αυτό το τρόπαιο ήταν κάτι που ήθελε εδώ και χρόνια και το αφιερώνουμε σε αυτούς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ