«Ήταν η δίψα της ομάδας να επανέλθει, αυτό έκανε τη διαφορά…»

Ο Χριστάκης Κασσιανός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και πρώην προπονητής, προχώρησε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις στον Super Sport FM, αναφορικά με τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα μας.

Αρχικά: «Εμείς οι Αμμοχωστιανοί λέμε ότι η ομάδα μας είναι κάτι περισσότερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Κουβαλάμε ιστορία που έχει να κάνει όχι μόνο με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι αλλά με πολλούς τομείς».

Για τον Ολυμπιακό: «Υποκλινόμαστε στο ήθος της ομάδας του Ολυμπιακού, έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι εκτιμούμε και πρόσωπα και καταστάσεις. Είδαμε μια ομάδα που στάθηκε στο ύψος της και έδωσε μαθήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και πρέπει αν παίρνουμε μαθήματα. Πρέπει να δεχόμαστε και τις νίκες και τις ήττες. Στο τέλος ένας θα έπαιρνε το κύπελλο όπως ένας πήρε το πρωτάθλημα».

Για τον τελικό: «Ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου και πανάξια ήταν οι δυο ομάδες εκεί, όπως επίσης άξια κατακτήσαμε τον τίτλο. Είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο που ήταν διεκδικητικό είναι πολύ καλή ομάδα. Το παιχνίδι μπορούσε να γυρίσει σε οποιαδήποτε ομάδα. Όμως η αξία κάποιων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης έκριναν το παιχνίδι. Μικρές λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι, η ποιότητα των παικτών της Ανόρθωσης έκαναν τη διαφορά, χωρίς αν υποτιμώ κανέναν. Στο τέλος της ημέρας τα παιχνίδια τα παίρνουν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές».

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Με την κατάκτηση του τίτλου ήρθε αυτό που είχε στόχο τα τελευταία χρόνια η ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να έχει ένα καλό πακέτο η ομάδα, καλή ηγεσία, ποδοσφαιριστές αλλά και ο κόσμος που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και είχε μεγάλο ποσοστό της κατάκτησης του τίτλου. Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν ήξεραν που ήρθαν και δεν είδαν την ενέργεια του κόσμου. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο, κατάλαβαν ότι δεν είχαν επιλογή από το να κατακτήσουν το κύπελλο».

Για τους πανηγυρισμούς του κόσμου: «Ο ίδιος ο Τιμούρ είπε ότι δεν έχει ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα, φαντάσου τα παιδιά που δεν είχαν ξαναζήσει την ατμόσφαιρα της ομάδας. Ήταν η δίψα της ομάδας να επανέλθει, αυτό έκανε τη διαφορά».

Για την ομάδα: «Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει σταθερότητα, να διεκδικεί όλους τους τίτλους και κάθε διάκριση στην Ευρώπη, όπως το έκανε και πιο παλιά».

Για το που αφιερώνει το κύπελλο: «Θέλω να αφιερώσω την κατάκτηση σε δύο ξεχωριστούς μου φίλους, στον γιατρό τον Σεργίου όπως και τον αδερφικό μου φίλο τον Κούλλη Χαπέρη που χάσαμε πρόσφατα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ