Όχι άλλο κάρβουνο…

Αυτές οι συνεντεύξεις τύπου που δίνονται κάθε τόσο από το Σωματείο, έχουν καταντήσει κασέτα σε επανάληψη. Σχεδόν ξέρουμε κάθε ατάκα που θα λεχθεί, λίγο πριν βγει απ’ το στόμα.

Πάντα, το θέμα που κυριαρχεί είναι το οικονομικό. Η εκάστοτε νυν διοίκηση, που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να πληρώσει τις παλιές αμαρτίες που σαν Ερινύες την κυνηγούν. Φυσικά, ουδέποτε γίνεται αναφορά στο ποιος δημιούργησε αυτά τα παλιά χρέη. Όχι, όχι, προέχει η “ενότητα”. Υπολήψεις εμείς στην Ανόρθωση, δεν θίγουμε. Ούτε βέβαια παραδέχεται κανείς ότι η – εκάστοτε – νυν διοίκηση, διαφέρει από την προκάτοχό της κατά δυο-τρία μέλη το πολύ. Διότι είμαστε και οικολόγοι στην Ανόρθωση, ανακυκλώνουμε!

Κάθε φορά, ακούμε για τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται, δίχως να μας ζητούν χειροκρότημα. Ποτέ όμως δεν ακούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών. Πήραμε κανένα τίτλο; Έχουμε να επιδείξουμε κάτι σπουδαίο τα τελευταία πέντε χρόνια; Έστω, κάτι αξιοσημείωτο; Ας δεχτούμε – για χάριν της συζήτησης – ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι αγωνιστικές επιτυχίες. Προέχει να “σωθεί” η ομάδα και να μπει τάξη στα οικονομικά. Πώς γίνεται τότε, από χρονιά σε χρονιά το μέγεθος του χρέους να μεγαλώνει, με ρυθμό ανάλογο των υποσχέσεων και των μεγαλόστομων διακηρύξεων;

Δεν εισηγούμαστε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κεφαλή του Σωματείου, το αγαπούν λιγότερο από μας. Ούτε λέμε πως είναι αδιάφοροι και δεν ασχολούνται, ούτε ότι δεν δουλεύουν ακατάπαυστα για το καλό του. Αυτό που μετρά όμως είναι το αποτέλεσμα. Και τα αποτελέσματα, καταγράφονται από αριθμούς. Οι τελευταίοι, είναι δυστυχώς αμίληκτοι. Μηδέν πρωταθλήματα, καθόλου κύπελλα, καμιά δεύτερη – έστω – θέση, ούτε μια παρουσία σε τελικό. Ακόμα και στον χώρο που άλλοτε διαπρέπαμε – την Ευρώπη – έχουμε καταντήσει ανέκδοτο. Στο δε οικονομικό, με μηδενισμένο το κοντέρ μόλις το 2008, καταγράφουμε ίσως τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα της ιστορίας μας.

Πιθανότατα δεν γινόμαστε αρεστοί, αλλά η καταγραφή της ψυχρής πραγματικότητας αυτή είναι. Σκοπός δεν είναι να γράφουμε για κατανάλωση, αλλά για προβληματισμό. Κι ελπίζουμε αυτοί που πρέπει, να προβληματιστούν και να αλλάξουν επιτέλους τον τρόπο που σκέφτονται και αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ