Home ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Match Report: Πήραμε το ζητούμενο με σκόρερ τον Αμπαρτζουμιάν

Match Report: Πήραμε το ζητούμενο με σκόρερ τον Αμπαρτζουμιάν

0
Match Report: Πήραμε το ζητούμενο με σκόρερ τον Αμπαρτζουμιάν

Αγχωτική αλλά σημαντική νίκη πέτυχε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ πριν από λίγο, που επιβλήθηκε της Δόξας με 1-0, χάρις σε γκολ του Αμπαρτζουμιάν στο 5’.

 Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Με δύο αλλαγές παράταξε την ΑΝΟΡΘΩΣΗ σε σχέση με την αναμέτρηση στο Παραλίμνι, ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο κόουτς άφησε εκτός τον Χριστοφή αλλά και τον τιμωρημένο Μπουσουλάτζιτς και στις θέσεις τους πέρασε τους Νταουσβίλι και Καλτσά.

Ως εκ τούτου η αρχική εντεκάδα αποτελείτο  από τους: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Ρισβάνης, Βργκοτς, Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μίχα, Οκριασβίλι, Καλτσά και Κβιλιτάια.

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Το ζητούμενο που ήταν ένα γρήγορο γκολ, πέτυχε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, στην πρώτη κιόλας τελική. Στο 5΄ ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ, ο Αμπαρτζουμιάν από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα μας.

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε για ένα δεύτερο τέρμα μέσω στημένων φάσεων. Ωστόσο τόσο η κεφαλιά του Ρισβάνη στο 18’ και στο 44’ αλλά και του Αμπαρτζουμιάν στο 42’ αποκρούστηκαν από τον Σισκόφσκι.

Η Δόξα από την πλευρά της στο πρώτο ημίχρονο έφτιαξε 1-2 καλές στιγμές, όμως το σουτ του Οικονομίδη στο 23΄κατέληξε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι και το σουτ του Κίκα στο 27’ στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετπσάγια ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Οι Χριστοφή και Χουσμπάουερ πέρασαν στη θέση των Νταουσβίλι και Ντορ Μίχα.

Πανομοιότυπο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα μας να προσπαθεί να βάλει ένα δεύτερο γκολ. Στο 49’ κεφαλιά του Ρισβάνη κατέληξε άουτ, ενώ στο 54’ ο Κβιλιτάια μετά από κλέψιμο του Οκριασβίλι, επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα μας ήταν στο 78’ όταν ο Κβιλιτάια μέσα από τη μικρή περιοχή, επιχείρησε να σιγουρέψει το γκολ, ελίχθηκε, έχασε όμως το βηματισμό του και δεν τελείωσε τη φάση.

Από την πλευρά της η Δόξα θα μπορούσε να μας κάνει τη ζημιά στο 85’ από μία σύγχυση. Μετά από κόρνερ ο Αμπαρτζουμιάν απέκρουσε, ωστόσο η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τον Λόρια να αποκρούει όμως.

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

5’ ΓΚΟΛ για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Αμπαρτζουμιάν πήρε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σισκοφσκι.

8’ Σουτ από τον Καρλίτος, αποκρούει σταθερά ο Λόρια.

18’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά, ο Ρισβάνης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με τον Σισκόφσκι να αποκρούει με γροθιές.

23’ Καλή στιγμή για τη Δόξα, μετά από κλέψιμο στον Νταουσβίλι, ο Οικονομίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Λόρια.

27’ Καλή στιγμή για τη Δόξα, μετά από ωραία ενέργεια του Κίκας πλάγι από το ύψος της μικρής περιοχής επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

28’ Μετά από κόρνερ του Καλτσά, κεφαλιά από τον Κβιλιτάια, η μπάλα κατέληξε άουτ.

42’ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, Κεφαλιά από τον Αμπαρτζουμιάν, με δυσκολία ο Σισκόφσκι σε κόρνερ

44’ Νέα καλή στιγμή για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Μετά από κόρνερ ο Ρισβάνης αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά, κατευθείαν όμως στην αγκαλιά του Σισκόφσκι.

46’ Διπλή αλλαγή για την ομάδα μας. Στα αποδυτήρια έμειναν οι Νταουσβίλι και Μίχα, εντός πέρασαν οι Χριστοφή και Χουσμπάουερ

49’ Κεφαλιά του Ρισβάνη μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, η μπάλα άουτ

54’ Καλή στιγμή για την ομάδα μας, ο Τορνίκε έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Κβιλιτάια, ο οποίος αντι να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Αρτυματά επιχείρησε το σουτ, το οποίο κόντρα σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.

55’ Κεφαλιά του Ρισβάνη η μπάλα άουτ.

67’ Σουτ του Αρτυματά, η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

71’ Κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Στο VAR ο Βασίλης Δημητριού, παρά το γεγονός πως η μπάλα κτυπάει στο χέρι, ο Βασίλης έδειξε κόρνερ.

75’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι, απόκρουση σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

78’ Μεγάλη ευκαιρία με τον Κβιλιτάια. Από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σουτάρει, έχασε το βηματισμό του και η ευκαιρία έκανε φτερά.

85’ Παρολίγον αυτογκόλ για την ομάδα μας. Μετά από κόρνερ ο Αμπαρτζουμιάν απέκρουσε, με την μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα με τον Λόρια να αποκρούει.

Τέλος αναμέτρησης