Ανόρθωση 2 – 0 Νέα Σαλαμίνα: Η Ανόρθωση το αφεντικό του Βαρωσιού

Νικήτρια στο βαρωσιώτικο ντέρμπι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, ήταν η ΑΝΟΡΘΩΣΗ που επιβλήθηκε της Νέας Σαλαμίνας με 2-0.  Προβάδισμα έδωσε ο Κβιλιτάια στο 34’ ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Γκαλίτσιο.

Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Δίχως αλλαγές η εντεκάδα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.

Λόρια κάτω από τα δοκάρια, Βργκοτς, Ρισβάνης, Αρτυματάς στην τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, αριστερά ο Κορέια, δεξιά ο Καλτσάς με τον Μπούμπα σε ρόλο ανασταλτικού μέσου. Αμπαρτζουμιάν και Χουσμπάουερ στη μεσαία γραμμή και ο Μίχα σε ένα ρόλο επιτελικού. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κβιλιτάια.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

΄Με στόχο το γρήγορο γκολ μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα μας. Μόλις στο 2’ ο Αμπαρτζουμιάν μετά από κάθετη μεταβίβαση του Μίχα, δεξιά μέσα στην περιοχή επιχείρησε το σουτ με τον Βεσελόφσκι όμως να μην δυσκολεύεται να αποκρούσει το σουτ του Αρμένιου. Στο 7’ κεφαλιά του Βργκοτς μετά από κόρνερ του Καλτσά, κατέληξε άουτ.

Η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο, με την Σαλαμίνα να καταγράφει μία τελική από μακρινό σουτ. Στο 17’ μακρινό σουτ του Κβιλιτάια κατέληξε άουτ.

Στο 33’ μετά από κόρνερ ο Βργκοτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Καμισοκό με τον Νικολάου να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κβιλιτάια που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο στα αποδυτήρια με το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα με την Νέα Σαλαμίνα να ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 50’ ο Λόρια βγήκε έγκαιρα προ του Οσέι και μάζεψε την μπάλα, ενώ στο 52’ ο Κβιλιτάια εντός της μικρής περιοχής με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βεσελόφσκι.

Η Νέα Σαλαμίνα από την πλευρά της στο 56’ έφτιαξε την μεγαλύτερη της προϋπόθεση, όταν μετά από γέμισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Τσουκαλά και Βαρέλα, που δεν κατάφεραν ευτυχώς να αγγίξουν την μπάλα και να την στείλουν στα δίχτυα.

Στο 66’ ο Κετσπάγια με διπλή αλλαγή μετέτρεψε το σύστημα με τετράδα στην άμυνα. Απέσυρε τους Μίχα και Χουσμπάουερ και πέρασε στη θέση τους, τους Ελουντού και Γκαλίτσιο.

Η Νέα Σαλαμίνα είχε μπάλα, ωστόσο με εξαίρεση ένα σουτ του Βάγκνερ στο 82’ δεν κατάφερε να γίνει απειλητική ή να βάλει ουσιαστική πίεση. Το τελικό 2-0 έγινε στο 93’ όταν μετά από κόρνερ του Χριστοφή, ο Μπουσουλάτζιτς στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής, με τον Γκαλίτσιο από κοντά να κάνει το 2-0!

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν: Λόρια, Κ. Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι, Μίχα (66’Γκαλίτσιος), Αμπαρτζουμιάν (59’Μπουσουλάτζιτς), Καλτσάς (84’Χριστοφή), Βργκοτς, Κβιλιτάια (84’Μανιάς), Χουσμπάουερ (66’Ελουντού), Ρισβάνης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ