Μεγάλη νίκη επί της ΕΘΑ

Δελτίο Τύπου από Τμήμα επικοινωνίας Anorthosis Basketball σχτικά με την νίκη επί της ΕΘΑ.

«Ένα ακόμα παιχνίδι, όπως εκείνο του πρώτου γύρου, αλλά και τα δυο περσινά, με αντίπαλο την ομάδα της ΕΘΑ, ήταν πραγματικά ντέρμπι για την ομάδα μας!

Ωστόσο, σε αυτό που διεξήχθη την Κυριακή στην αίθουσα της 2ης τεχνικής σχολής Λεμεσού, οι κοπέλες μας επικράτησαν με σκορ 63-61, δίνοντας έτσι συνέχεια στην αήττητη πορεία τους και συνάμα κρατήθηκαν μόνες στην κορυφή!

Ήταν η αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, που όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ, κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Εδώ όμως είναι που… συναντά κανείς, το χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα μας σε αυτού του είδους αναμετρήσεις, μιας και μέχρι τώρα, έχει κερδίσει και στις τρεις, που είχαν αυτήν τη μορφή.

Σχόλια για το παιχνίδι

Αναφορικά με το πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, μετά από ένα γρήγορο ρυθμό που είχε κατά την 1η του περίοδο, η ομάδα μας προηγήθηκε με 20-18, ενώ στη 2η περίοδο, ο ρυθμός έγινε πιο αργός, καθώς δυνάμωσαν οι άμυνες, αλλά με την ομάδα μας να έχει το προβάδισμα στα μισά του δρόμου, όταν το σκορ έγινε 32-30.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, δεν ήταν παρά ένα προμήνυμα για μια συναρπαστική συνέχεια, όπως και έγινε. Στο 30`, το σκορ ήταν 46-45, πάντα για την ομάδα μας που διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα, απέναντι σε μιαν αντίπαλο που δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί.

Αυτό φάνηκε και στην καθοριστική 4η περίοδο. Παρότι, 5 λεπτά πριν το τέλος, οι κοπέλες μας είχαν προηγηθεί με διαφορά 7 πόντων (56-49), η ΕΘΑ πίεσε και κατάφερε στα 53 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, να ισοφαρίσει σε 61-61.

Όμως μια εύστοχη προσπάθεια της Νταϊάνα Ντέλβα (πρώτη σκόρερ με 25 πόντους), στα 32 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, έκανε το σκορ 63-61, που ήταν και το τελικό, μιας και η πίεση της αντιπάλου στα τελικά στάδια δεν απέφερε αποτέλεσμα, μιας και οι παίκτριες μας αμύνθηκαν σωστά.

*Οι πόντοι και οι συμμετοχές της Ανόρθωσης: Πάγκαλος 2, Ράτσα 14 (1), Κωνσταντίνου, Γεωργίου 2, Ντέλβα 25, Μενελάου 13 (3), Πιττάκα, Ρουσσάκη 7 (1), Χαραλάμπους, Ιωάννου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ