Ο έλεγχος των 13 διεθνών

Την πορεία των 13 διεθνών σκιαγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ανόρθωση.

Αναλυτικά πιο κάτω.

Με τις αναμετρήσεις για το UEFA Nations League της Τετάρτης (18/11) έκλεισε ο κύκλος των υποχρεώσεων σε επίπεδο Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου για το 2020.

Λόγω της πανδημίας και των αλλαγών στο πρόγραμμα που αυτή προκάλεσε, το παράθυρο Νοεμβρίου βρήκε τις Εθνικές ομάδες να δίνουν τρεις αγώνες αντί των δυο που ίσχυε μέχρι τώρα. Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη κεκλεισμένων των θυρών η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Ευρώπης. Οι πρώτες τρεις αγωνιστικές των προκριματικών, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στα τέλη Μαρτίου 2021.

Συνολικά,13 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην Ανόρθωση ήταν στις κλήσεις Νοεμβρίου. Να δούμε αναλυτικά πως τα πήγαν.

Εθνική Ανδρών Κύπρου: Τριπλή υποχρέωση με φιλικό απέναντι στην Ελλάδα, ήττα με 2-1, και δυο αγώνες για την τρίτη κατηγορία του UEFA Nations League με Λουξεμβούργο, νίκη 2-1, και Μαυροβούνιο, ήττα 4-0. Ο Κωστάκης Αρτυματάς αγωνίστηκε ως βασικός και στους τρεις αγώνες και στα δυο επίσημα ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, γεγονός που μας χαροποίησε και μας τιμά. Ο Δημήτρης Χριστοφή ήταν στην αποστολή του φιλικού με την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια αποδεσμεύθηκε λόγω τραυματισμού. Η ομάδα της χώρας μας τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της και θα δώσει μπαράζ παραμονής το Μάρτιο του 2022 για παραμονή στην Γ’ κατηγορία.

Εθνική Ελπίδων Κύπρου: Φινάλε στα προκριματικά του EURO U21 με τον εκτός έδρας αγώνα με την Πορτογαλία. Στην ήττα με 2-1 της Κύπρου, ήταν βασικοί οι Παναγιώτης Αρτυματάς, Κώστας Πηλέας ενώ πέρασε ως αλλαγή στο 71’ ο Δανιήλ Παρούτης. Ως αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι (86ο λεπτό) και ο Αντρέας Νεοφύτου, ποδοσφαιριστής μας που φέτος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών. Ο αγώνας με το Γιβραλτάρ ακυρώθηκε λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού. Η Κύπρος τερμάτισε στην πέμπτη θέση του ομίλου της με 7 βαθμούς σε εννιά αγώνες.

Εθνική Γεωργίας: Μια ανάσα από τα τελικά του EURO 2020 έφτασε η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις, με τέσσερις ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης να είναι στην κλήση. Στον τελικό με τα Σκόπια ήταν στην ενδεκάδα οι Γκιόργκι Λόρια και Τορνίκε Οκριασβίλι, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μουρτάζ Νταουσβίλι. Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια αποκλείστηκε τελευταία στιγμή από την αποστολή. Ακολούθησαν δυο αγώνες για το UEFA Nations League. Στην ήττα από την Αρμενία με 2-1 οι ποδοσφαιριστές μας ήταν εκτός αποστολής ενώ στην ισοπαλία 0-0 με την Εσθονία ο Λόρια ήταν βασικός και ο Νταουσβίλι έμεινε στον πάγκο. Ο δανεικός από την Ανόρθωση στη Λεχ Πόζναν Νίκα Κατσαράβα αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια, στα δυο ως βασικός. Η Γεωργία τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της και παρέμεινε στην Γ’ κατηγορία.

Εθνική Αρμενίας: Ο Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν έκλεισε την παράσταση με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τα Σκόπια, στον όμιλο του UEFA Nations League που συμμετέχει και η Γεωργία. Το γκολ αυτό έδωσε τη νίκη με 1-0 στη χώρα του και την πρωτιά στον όμιλο. Έτσι στην επόμενη διοργάνωση θα αγωνιστούν στη Β’ κατηγορία. Σημειώνουμε πως ο αγώνας έγινε στο ΓΣΠ. Βασικός ήταν και στη νίκη με 2-1 αγώνα επί της Γεωργίας.

Εθνική Ελπίδων Ισραήλ: Ο Ασσάφ Τζουρ υπερασπίστηκε την εστία της χώρας του και στους δυο αγώνες με τους οποίους ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO U21. Με τα Σκόπια έφεραν ισοπαλία 1-1 ενώ ηττήθηκαν με 3-0 από την Ισπανία. Με 13 βαθμούς σε 10 αγώνες τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου τους. Να σημειώσουμε πως ο ποδοσφαιριστής μας ήταν βασικός και στα 10 παιχνίδια ενώ ηλικιακά η παρουσία του στην Εθνική Ελπίδων ολοκληρώθηκε. Σύντομα στην Ανδρών!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ