Τέταρτο σερί τρίποντο με οδηγό τον Κβιλιτάια

Με γκολ του Κβιλιτάια η ΑΝΟΡΘΩΣΗ πέρασε από το Δασάκι και έφθασε τους 19 βαθμούς.

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και με τον Λόρια να αισθάνεται σφίξιμο στην προθέρμανση και να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει ο Τζουρ ξεκίνησε το παιχνίδι.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ να κρατάει την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να ασκήσει ουσιαστική πίεση.

Πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα μας, στο 20’ όταν δυνατό μακρινό σουτ του Χριστοφή απέκρουσε ο Στρατηλάτης. Στο 27’ καταγράψαμε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία. Συγκεκριμένα μετά από ασταθή απόκρουση του Στρατηλάτη, ο Σίφο με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο 30’. Ο Ελουντού με σέντρα από τα αριστερά, βρήκε το Μανιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ωστόσο το πλασέ-προβολή του Ελλαδίτη αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Στρατηλάτη. Τρία λεπτά αργότερα ο Σίλτενφελντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Στρατηλάτη σε νεά απόκρουση.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα μας επιχείρησε ακόμη δύο τελικές, με σουτ του Ελουντού και με κεφαλιά του Αρτυματά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν σαφώς πιο ανοιχτό. Ο Τιμούρ πέρασε τον Μίχα στο 46’ στη θέση του Σελίν, ο Μαργκάσα πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ισραηλινός ως επιτελικός.

Ούτε η είσοδος του Μίχα άλλαξε ουσιαστικά την εικόνα, με τον Κετσπάγια να προχωρεί στην αλλαγή του Χριστοφή με τον Κβιλιτάια στο 56’ και του Οκριασβίλι 7 λεπτά αργότερα.

Οι τρεις αλλαγές έφεραν αποτέλεσμα για την ομάδα μας, που κατάφερνε να κυκλοφορεί μπάλα ορθόδοξα στο αντίπαλο μισό. Στο 69’ ο Ντορ Μίχα με εξαιρετική κάθετη επιχείρησε να βρει τον Κβιλιτάια, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Σάβιτς, έφθασε όμως στον Γεωργιανό που στο τετ-α-τετ ήταν εύστοχος.

Το γκολ έφερε την ομάδα μας σε θέση οδηγού στο παιχνίδι και τον Εθνικό να ανοίγεται. Το σκορ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, ωστόσο ο Κβλιτάια απώλεσε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Το πλασέ του στο 84’ κατέληξε άουτ ενώ στο 88’ ανάγκασε τον Στρατηλάτη σε σωτήρια απόκρουση.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα μας να κατακτά ακόμη ένα τρίποντο και να στρέφει πλέον την προσοχή της στην αναμέτρηση απέναντι στην Καρμιώτισσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ