Αναλύοντας τα λεγόμενα του Σάββα Κάκου

Επιτέλους άσπρος καπνός! Με ανακοίνωση του σήμερα, ο Σάββας Κάκος αναλαμβάνει την ευθύνη γιατί θα υπάρχουν 1250 πελάτες και όχι μόνο 500 στις κερκίδες του Αντώνης Παπαδόπουλος την Κυριακή. Αν μην τι άλλο, βγήκε και πήρε την ευθύνη όπως αρμόζει σε πρόεδρο που ηγείται του μεγαλύτερου σωματείου στην Κύπρο.

Εκ πρώτης όψεως και καθαρά για λόγους αξιοπρέπειας, δεν έπρεπε να δοθούν εισιτήρια στον ΑΠΟΕΛ, πέρα των 500 που ήταν και το ποσοστό που τους αναλογούσε, ωστόσο στο σημείο που φτάσαμε αυτή η κίνηση θα αποτελούσε μειονέκτημα και αδυναμία παρά πλεονέκτημα.  Θα αποτελούσε πλήγμα γιατί θα πείσμωνε τον αντίπαλο και θα υπήρχε πλέον ο κίνδυνος για αντίποινα και ως εκ τούτου στην επόμενη αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, η ομάδα μας να πήγαινε χωρίς την συνοδεία των οπαδών της, κάτι που στην ουσία θα αποτελούσε και την απαρχή της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Τώρα όσο αφορά την χείρα φιλίας που απλώνει προς τον ΑΠΟΕΛ, ας ελπίσουμε πως απλά προσπαθεί να αποπυροδοτήσει -επικοινωνιακά- το ήδη πυροδοτούμενο κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας. Με τον συγκεκριμένο όμιλο δεν μπορούμε και ούτε επιθυμούμε νταλαβέρια. Είναι, ήταν και θα μείνουν ότι χειρότερο έχει να επιδείξει στο σύνολο της η σύγχρονη Κύπρος.

Πολύ εύστοχα στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος καλεί τον κόσμο να έρθει κοντά και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης πως και 2500 πελάτες να ήταν την Κυριακή, η τύχη τους θα εναπόκειτο στις δικές μας ορέξεις. Στη δική μας έδρα κουμάντο κάνουμε εμείς και το αποδείξαμε πολλάκις και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε ξανά την Κυριακή.

Στο κάλεσμα αυτό ο κόσμος θα ανταποκριθεί και δεν τίθεται αμφιβολία για αυτό. Όμως στο χέρι σας είναι κ. Κάκο να τον κρατήσετε.  Αν είναι να έρθει στο γήπεδο και να δει και πάλι την ομάδα απροστάτευτη να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του κάθε μαυροκόρακα, τότε θα στρέψει τα πυρά κατά πάντων. Η παραχώρηση των 1250 εισιτηρίων στους ακατονόμαστους δεν αποτελεί  επικοινωνιακή ήττα, αλλά να γίνουμε μάρτυρες ξανά σε ένα νέο θέατρο του παραλόγου, τότε ναι πρόεδρε αυτό θα αποτελεί  ήττα και δε θα είναι μόνο επικοινωνιακή.

Συν τοις άλλοις, στην ανακοίνωση του ο Σάββας Κάκος δεσμεύεται πως το Δ.Σ του οποίου ηγείται θα βρει τον τρόπο να περάσει τα κριτήρια αφήνοντας έτσι την ομάδα μακριά από ανεπιθύμητές καταστάσεις.  Όμως κάνει σαφές πως από την επόμενη περίοδο η ομάδα θα πορευτεί με πολιτική λιτότητας, έχοντας ως πρώτο στόχο την επιβίωση και όχι του τίτλους, μια δήλωση σωστή κατά το ήμισυ, καθώς τα μπάτζετ δεν κρίνουν από μόνα τους τον πρωταθλητή.

Αν η διοίκηση του συγκροτήσει πλάνο με στόχους και μεθοδευμένο τότε η κατάκτηση πρωταθλημάτων θα είναι εφικτή. Εξάλλου το 2004-05 ο Κετσπάγια τα κατάφερε με προϋπολογισμό κατά  πολύ μικρότερο από πολλές άλλες ομάδες. Είναι στο χέρι της διοίκησης να δώσει πλάνο και όραμα στον κόσμο και ο κόσμος με την σειρά του θα το στηρίξει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ