Είναι λυπηρό

Σε συνέχεια του θέματος μας για τις ακαδημίες, επανερχόμαστε σήμερα για να θίξουμε το πόσο αλλάζουν τα πράγματα μετά την απόφαση της ΚΟΠ για 10 Κύπριους στον Κατάλογο «Α» από την μεθεπόμενη σεζόν, σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση που θα αφήσει το στίγμα της για πολλά χρόνια στην Κύπρο.

Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι πάει για τα καλά η εποχή που γέμιζες την ομάδα ξένους, και άφηνες τους Κύπριους στο έλεος του Θεού. Ο μεγαλύτερος στόχος της διοίκησης, πέρα από την πληρωμή των χρεών, θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση των ακαδημιών.

Πρέπει να προσληφθούν άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις, να ακολουθήσουμε μοντέλα που υπάρχουν στο εξωτερικό από σωματεία που παράγουν ποδοσφαιριστές και να αρχίσουμε σιγά σιγά να βγάζουμε ποδοσφαιριστές εντεκάδας από τις ακαδημίες μας.

Το όραμα 2020, έχει σε υψηλή θέση την αξιοποίηση των ακαδημιών. Το όραμα όμως, δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά, αλλά να γίνει πραγματικότητα. Όταν βγάζεις ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής από τις ακαδημίες σου, κάνεις επένδυση. Δεν δίνεις τις εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ που χρειάζονται για να φέρεις ποδοσφαιριστές στην ομάδα σου, ενώ σε περίπτωση πώλησης των ποδοσφαιριστών αυτών, μόνο κέρδος έχουν τα ταμεία σου.

Σαν Ανόρθωση πρέπει να πρωτοτυπήσουμε. Γιατί να μην ανοίξουμε το πρώτο ποδοσφαιρικό σχολείο στην Κύπρο, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη που έδωσε στο Anorthosis24;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ