Πουτάνα σφαίρα

Στις 12 Οκτωβρίου 1990 μετά από το πέρας προεκλογικής ομιλίας,  ο  νυν υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, ο γνωστός πλέον σε όλους μας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δέχθηκε απόπειρα κατά της ζωής του. Ο επίδοξος δολοφόνος Ντίτερ Κάουφμαν απέτυχε καθώς οι τρεις σφαίρες που έριξε στον Σόιμπλε, η μια τον βρήκε στο μάγουλο και η άλλη στην σπονδυλική στήλη. Όσο για την Τρίτη, αυτή κατέληξε στον σωματοφύλακα του Σόιμπλε.

Ο δράστης της επίθεσης ,Ντίτερ Κάουφμα,ν ήταν γιος δημάρχου της περιοχής Οπερνάου, όπου ήταν η προεκλογική συγκέντρωση, και στα νιάτα του, θέλοντας να αναζητήσει την προσωπική του ελευθερία και την αυτοεπιβεβαίωση, έφυγε από τη Γερμανία και έζησε για πολλά χρόνια στην Ασία.

Μπλέχτηκε με τα ναρκωτικά, τα οποία του δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε ότι ήθελε να εκδικηθεί το γερμανικό κράτος για τον «ψυχολογικό και σωματικό τρόμο», που του ασκούσε και επέλεξε ως προσωποποίησή του τον Υπουργό Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τον Μάιο του 1991 προσήχθη σε δίκη, αλλά κρίθηκε ανίκανος για τον καταλογισμό της πράξης του, επειδή έπασχε από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Κλείσθηκε σε ψυχιατρείο και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους το φθινόπωρο του 2004.

Η σφαίρα λοξοδρόμησε, ο δράστης ήταν ψυχοπαθής και μη νηφάλιος, με αποτέλεσμα για λίγα εκατοστά να αστοχήσει.

Ο δήμιος των ονείρων μας επιβίωσε…

Πουτάνα σφαίρα, ο Σόιμπλε ζει ακόμα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ