Βασιλεία 3 – 2 Ανόρθωση: Κρίμα, μπορούσαμε αλλά πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα…

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας στην Ελβετία, αν και έχανε με 3-0 από το 21′ προσπάθησε να φέρει τα κάτω πάνω, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό, με τους ποδοσφαιριστές μας να προχωρούν σε πολλά ατομικά και αδικαιολόγητα λάθη. Στο 3′ ο Αμπαρτζουμιάν προχώρησε σε ένα χαζό φάουλ και η Βασιλεία στην πρώτη της επίθεσης, κατάφερε να προηγηθεί με 1-0. Στο 12′ ο Μαργκάσα έκανε λάθος μεταβίβαση με τον Κάμπο να κλέβει την μπάλα, να επιχειρεί το σουτ με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Το κακό τρίτωσε όταν στο 21′ μετά από σουτ ο Λόρια απέκρουσε ασταθώς, με την μπάλα να καταλήγει στον Αμπαρτζουμιάν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μετά το 3-0, η Ανόρθωση προσπάθησε να ανασυνταχθεί. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Βργκοτς με ένα πανέμορφο, πήρε την ομάδα μας στα αποδυτήρια με 3-1, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για κάτι καλό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετσπάγια απέσυρε τον Κορέια και άλλαξε το σχηματισμό σε 4-2-3-1. Μπήκαμε δυνατά, ωστόσο στο 50′ ο Ρουμάνος διαιτητής εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του, δείχνοντας στον Οκριασβίλι δεύτερη κίτρινη για θέατρο. Ως εκ τούτου με 10 ποδοσφαιριστές και με 3-1 εις βάρος μας, τα πράματα δυσκόλεψαν.

Ωστόσο η προσπάθεια δεν σταμάτησε. Ο Αμπαρτζουμιάν στο 67′ κέρδισε πέναλτι, ο Κβιλιτάια ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-2 βάζοντας την ομάδα μας ακόμα πιο δυνατά στο παιχνίδι.

Η Ανόρθωση αν και με 10, έψαξε την ισοφάριση. Ωστόσο η κούραση και το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν εμφανή στο παιχνίδι. Είχαμε κάποιες προϋποθέσεις, σε αντεπίθεση και στημένα δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 93′ ο Κβιλιτάια με συρτό σουτ ανάγκασε τον Νίκολιτς σε ασταθή απόκρουση.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Λόρια, Σίλντελφελντ, Νταουσβίλι, Σελίν (78΄Γκαλίτσιος), Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν, Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα (62′ Μίχα), Κορέια (46′ Χριστοφή), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ