«Τεράστια ηθική αξία να υπηρετείς την Ανόρθωση»

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και λοιποί φίλαθλοι,

Το Τμήμα Επικοινωνίας της ομάδας μας, συνεχίζοντας τη σειρά συνεντεύξεων με τους ανθρώπους που απαρτίζουν το διοικητικό σώμα της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας, παρουσιάζει σήμερα τον κ. Μάρκο Κασιουρή.

Ο κ. Κασιουρής, είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που προσφέρουν έμπρακτη στήριξη στο έργο που επιτελείται στην ομάδα μας, όντας ευρισκόμενος στο πλευρό του προέδρου της Ανόρθωσης, κ. Αντώνη Μικελλίδη και σήμερα, το Τμήμα Επικοινωνίας, παρουσιάζει μιαν ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την οποία έχει παραχωρήσει σε αυτό:

-Κ. Κασιουρή, το πρώτο μας ερώτημα, έχει να κάνει με το τι σημαίνει για εσάς, να υπηρετείτε την Ανόρθωση:

«Μόνο και μόνο, το να υπηρετεί κανείς τη μεγάλη ιδέα, που ονομάζεται Ανόρθωση, με την τόσο τεράστια ιστορία στα αθλητικά –και όχι μόνο- δρώμενα του τόπου μας, αυτό από μόνο του, αποτελεί μιαν τεράστια ηθική αξία!

Αυτό, είναι κάτι που ισχύει, από την ιδιότητα του απλού οπαδού, μέχρι και του πιο τρανού παράγοντα που έτυχε ποτέ, να υπηρετήσει αυτό το σωματείο!

Εύκολα λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς, τι σημαίνει για μένα, να υπηρετώ αυτήν την ιδέα και επομένως, είναι με μεγάλη χαρά, που αποτελώ ένα μέλος της καλαθοσφαιρικής διοίκησης της Ανόρθωσης!

Είναι κάτι, που το θεωρώ ως μιαν τεράστια τιμή για το άτομο μου»

-Μπορείτε να μας κάνετε κάποια σχόλια, για το τι σας ώθησε να βοηθήσετε σε αυτήν την προσπάθεια αναβίωσης της καλαθόσφαιρας στην Ανόρθωση; 

«Η καλαθόσφαιρα, αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ανόρθωσης, ένα κεφάλαιο που έμεινε ασυμπλήρωτο, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο ξεριζωμός από τον τόπο μας, την Αμμόχωστο.

Αυτή η μεγάλη ιδέα, αλλά και θαυμαστή, πέρα για πέρα, πρωτοβουλία που εκπόνησε και ανέπτυξε ο κ. Αντώνης Μικελλίδης, που βρήκε σαν κατάλληλο δεξί χέρι, τον κ. Σάκη Πασσά, δεν ήταν δυνατόν να με άφηναν ασυγκίνητο.

Όπως σας είπα και πριν, είναι μια τεράστια ηθική αξία το να υπηρετεί κανείς, την ιδέα που φέρει την ονομασία Ανόρθωση και επομένως, είναι κάτι το απερίγραπτο για μένα, να συμβάλω στο να συνεχισθεί η ιστορία της και στα καλαθοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου».

-Αναφορικά με τη δική σας φιλοσοφία, ως παράγοντας, θέλετε να μας πείτε κάποια λόγια; 

«Στην Ανόρθωση, δεν είναι θέμα να την υπηρετείς από κάποιο συγκεκριμένο πόστο με κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες.

Το θέμα, είναι να υπηρετείς σωστά αυτήν τη μεγάλη ιδέα!

Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, αυτό είναι το δικό μου καθήκον και όσο μπορώ, αυτό θα πράττω και για να νιώθω ότι πράττω σωστά το καθήκον μου και συνάμα, να δικαιώνω τους ανθρώπους που μου έκαναν την τιμή, να υπηρετώ την Ανόρθωση, ως μέλος της καλαθοσφαιρικής διοίκησης».

-Γενικότερα, θα θέλατε να σχολιάζατε τη γενικότερη διοικητική λειτουργία του σωματείου μας και πως χαρακτηρίζετε τη συνεργασία, ανάμεσα στους διοικούντες;

«Η όλη λειτουργία της διοίκησης στην Ανόρθωση, βασίζεται σε δυο βασικά κεφάλαια!

Αυτονόητη η ονομασία του ενός που δεν είναι άλλο, εκτός από τη λέξη, Ανόρθωση!

Όσο για το άλλο κεφάλαιο, αυτό βασίζεται στο γνωμικό, όλοι για έναν και ένας για όλους και όλοι μαζί, για την ομάδα μας, την Ανόρθωση!

Αυτός είναι και ο λόγος, που η διοίκηση της Ανόρθωσης, χαρακτηρίζεται από μιαν αρμονία, μια δημοκρατική κατάθεση ιδεών και ανάληψη πρωτοβουλιών, κατόπιν μιας σχετικής συμφωνίας, μετά την απαραίτητη ενημέρωση.

Τα αποτελέσματα δε, αυτής της συνεργασίας, φαίνονται μέσα από την πρόοδο που αποδεικνύεται εντός των γηπέδων, μια πρόοδος που σα μόνη της αντίπαλο και συνάμα πρόκληση έχει, την κατάκτηση της επόμενης κορυφής»!

-Τέλος, θα θέλαμε ένα γενικό σχόλιο σχετικά με την αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης κατά τη χρονιά που πέρασε:

«Πρώτα, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι γενικότερο που αφορά την ομάδα μας. Η Ανόρθωση άρχισε να κτίζεται ξανά από τη βάση! Από τις μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αυτό ήταν το πιο σωστό.

Ένα σπίτι για να είναι στέρεο πρέπει να αρχίζεις να το κτίζεις από το πάτωμα και στο τέλος, βάζεις το ταβάνι.

Με τη μόνη διαφορά όμως, ότι ο στόχος, είναι να μην έχουμε… ταβάνι σαν Ανόρθωση!

Η καλαθόσφαιρα στην Ανόρθωση επέστρεψε και η Ανόρθωση επέστρεψε στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα, για να μείνει!

Όσο δε αφορά τη συγκεκριμένη ερώτηση, η χρονιά που πέρασε και που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε, θα έλεγα ότι μας άφησε ικανοποιημένους, κυρίως λόγω της ανόδου της Ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Β1`.

Μας άφησε επίσης ικανοποιημένους η ιστορική συμμετοχή της ομάδας μας, στο Γυναικείο πρωτάθλημα, όπως και οι παρουσίες, όλων των αναπτυξιακών μας τμημάτων.

Σε γενικές γραμμές, η χρονιά που πέρασε, ήταν ένα ακόμα βήμα προόδου για την Ανόρθωση και όσο για αυτήν που ακολουθεί, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο»!

Με εκτίμηση,

Από Τμήμα Επικοινωνίας Anorthosis Basketball (News Letter)»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ