Ανόρθωση 2 – 0 ΑΕΛ: Εμφανώς βελτιωμένοι και 2-0!

Φιλική νίκη με 2-0 πέτυχε πριν από λίγο η ομάδα μας κόντρα στην ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, η ομάδα μας έφθασε στη νίκη χάρις σε γκολ του Καλτσά στο 16′ και Χριστοφή στο 20′

Η εντεκάδα

Ο Τιμούρ παρέταξε τους: Παπαδόπουλο, Γκαλίτσιο, Σιλντενφελντ, Σελίν, Κορέια, Κ. Αρτυματά, Μαργκάσα, Χουσμπάουερ, Καλτσά, Χριστοφή, Κατσαράβα.

Η αναμέτρηση

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την πρώτη φάση να καταγράφεται στο δεκάλεπτο, ο Καλτσάς με προβολή τροφοδότησε τον Χούσμπαουερ με το σουτ του Τσέχου να αποκρούεται με δυσκολία από τον Βοζίνια.

Οι ισορροπίες στην αναμέτρηση άλλαξαν με την εκπλήρωση του πρώτου τετάρτου. Ο Χούσμπάουερ έστρωσε την μπάλα εντός της περιοχής στον Καλτσά, με τον Ελλαδίτη με αριστοτεχνικό πλασέ να σημειώνει το 1-0. Το γκολ αυτό βοήθησε την ομάδα μας που κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα, στο 20’ να κάνει το 2-0. Συγκεκριμένα ο Χριστοφή από αριστερά με ατομική ενέργεια πέρασε όποιο βρήκε, συνέκλινε προς τα μέσα, πραγματοποίησε το σουτ με την μπάλα να κτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι ευκαιρίες για την ομάδα μας συνεχίστηκαν και τα επόμενα λεπτά. Στο 24’ ο Νίκα Κατσαράβα έχασε μοναδικό τετ-α-τετ μιας και το πλασέ που πραγματοποίησε μόνος με το Βοζίνια ήταν άψυχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χριστοφή μπήκε στην περιοχή από αριστερά, επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα μας στο 40’, όταν μετά από κόρνερ του Καλτσά, ο Χούσμπαουερ είδε το σουτ που έπιασε στην κίνηση να κτυπάει σε αμυνόμενους και να καταλήγει κόρνερ.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο απείλησε μόνο με μακρινά σουτ, δίχως όμως να ανησυχήσει ο Παπαδόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετσπάγια προχώρησε σε μία αλλαγή με το καλημέρα. Ο Κορρέα πέρασε στη θέση του Σελίν και το σύστημα τροποποιήθηκε σε 3-4-3, με την τριάδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Σίφο, Κορρέα και Κ.Αρτυματά.

Πρώτη αξιόλογη στιγμή για την ομάδα μας στο 65’. Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ελουντού μέσα στην περιοχη έπιασε το σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Βοζίνια.

Στο 68’ ο Κετσπάγια προχώρησε σε ακόμη μία αλλαγή, με τον Πηλέα να παίρνει τη θέση του Αρτυματά. Ο νεαρός επιχείρησε να κάνει την ασσίστ του αγώνα στο 76’ ωστόσο οι αμυντικοί της ΑΕΛ αντιλήφθηκαν εγκαίρως και ανέκοψαν την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Χούσμπαουερ. Στο 79’ στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Παρούτης αντί του Χριστοφή ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Γεωργαλλίδης αντί του Καλτσά. Στο μεσοδιάστημα, ο Αμπαρτζουμιάν επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Βοζίνια, ωστόσο η μπάλα κτύπησε στο τείχος και ακολούθως έφθασε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα, είχαν μία φάση για κάθε ομάδα. Στο 88’ ο Γκαζάριαν με διαγώνιο σουτ επιχείρησε να απειλήσει, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ, όπως άουτ κατέληξε δύο λεπτά αργότερα η προβολή του Αμπαρτζουμιάν μετά από σέντρα του Κορρέα.

Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους: Παπαδόπουλο, Γκαλίτσιο (60’ Αμπαρτζουμιάν), Σιλντενφελντ, Σελίν (46’ Κορρέα), Κορέια, Κ. Αρτυματά (68’ Πηλέας), Μαργκάσα (60’ Νταουσβίλι), Χουσμπάουερ, Καλτσά (83’ Γεωργαλλίδης), Χριστοφή (79’ Παρούτης), Κατσαράβα (60’ Ελουντού).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ