«Ο Τιμούρ προσπάθησε να μην πανικοβληθούν οι ποδοσφαιριστές…»

Ραδιοφωνικές δηλώσεις στη συχνότητα του Super Sport FM 104.0, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Χριστάκης Κασσιανός, με αφορμή τα 15 χρόνια από την εντός έδρας νίκη επί της Trabzonspor και την αρχή του έπους.

«Το βλέπουμε σαν έναν αγώνα πακέτο τα ματς σε Λευκωσίας και Τραπεζούντα καθώς θέλαμε να περάσουμε και όχι να νικήσουμε στη Λευκωσία και να αποκλειστούμε εκτός έδρας. Προσπαθήσαμε να πάμε με καθαρό μυαλό. Είχαμε παιδιά από Ελλάδα, πολλούς Κύπριους στην αποστολή και πέρασε καλώς ή κακώς ότι δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι, άλλη ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση. Το μήνυμα πέρασε στα αποδυτήρια ότι δεν πρέπει να το δούμε μόνο αγωνιστικά αλλά και σαν Κύπρος γενικότερα το παιχνίδι» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπήρχε διαφορά μπάτζετ και δυναμικότητας. Έπρεπε να αντιπαραθέσουμε κάτι άλλο. Τα όπλα τα δικά μας ήταν και εντός γηπέδου και στα αποδυτήρια. Ο Τιμούρ προσπάθησε να μην πανικοβληθούν οι ποδοσφαιριστές και στο γήπεδο κατάφερε η ομάδα να δείξει πολλά πράγματα. Δείξαμε περισσότερα στην Τραπεζούντα παρά τις προκλήσεις πριν τον αγώνα. Και μετά το παιχνίδι το ίδιο».

Θυμάστε κάτι ξεχωριστό από εκείνες τις προκλήσεις; «Θυμάμαι πολλά. Τον ψυχολογικό πόλεμο στο αεροδρόμιο; Προσπάθησαν να εξευτελίσουν την ομάδα βγάζοντας τα πάντα για έλεγχο. Εμείς τους παραχωρήσαμε ένα μεγάλο πούλμαν για να πάνε στο ξενοδοχείο όταν ήρθαν στην Κύπρο, ενώ εκεί μας περίμενε ένα μικρό αυτοκίνητο για να πάμε όλα τα μέλη τις αποστολής».

Με τον Τιμούρ συζητάτε εκείνο το έπος; «Όταν συζητάμε όταν βρεθούμε έχουμε πολλά να πούμε από αυτά που περάσαμε στην Ανόρθωση. Ένα από αυτά είναι και το έπος της Τραπεζούντας. Τα ξέρουμε, τα περάσαμε και δεν τα συζητάμε πολύ. Πρέπει να το φέρει η συζήτηση σε κάποια παρέα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει και πρέπει ν πολιτεία να επενδύσει πάνω σε αυτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ