«Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν θα κινδυνεύσει η υγεία παικτών αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα»

Δεν υπάρχει δικαιολογία από άποψη υγείας για τη μη επανέναρξη του πρωταθλήματος, τόνισε σε δηλώσεις του ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης. Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» του Alpha Κύπρου, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως δεν θα κινδυνεύσει η υγεία των παικτών και των άλλων εμπλεκομένων.

Διαβάστε όσα ανέφερε

Τι θα γίνει αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα κι έχουμε κρούσμα σε ποδοσφαιριστή; «Θα πρέπει εκείνοι που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του να μπουν σε απομόνωση. Οι άλλοι να κάνουν το τεστ κι αν είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να γυμνάζονται. Ελπίζουμε όμως να φτάσουμε σε μηδενικά επίπεδα μέχρι τα μέσα Μαΐου και να μην υπάρξουν παίκτες που θα βγουν θετικοί. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον πρέπει να δρούμε. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω σε ολοκληρωτικό lockdown».

Μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα; «Εφόσον η επιδημιολογική μας εικόνα είναι τέτοια η οποία λέει πως δεν υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι. Εκείνο που δεν θα ήθελα να δω είναι τους παίκτες να φτύνουν στο γήπεδο διότι όταν κάποιος φτύσει δημιουργούνται και μικροσταγονίδια. Τα άτομα αυτά λόγω του ότι θα αθλούνται θα εκπνέουν κιόλας με πιο έντονη εκπνοή η οποία ίσως να μεταφέρει κάποια μικροσταγονίδια. Επομένως στα πολύ πολύ στενά μαρκαρίσματα θα χρειάζεται κάποια προσοχή».

Άρα δεν υπάρχει δικαιολογία από άποψη υγείας για να μην επαναρχίσει; «Όχι. Δεν θα κινδυνεύσει η υγεία των παικτών, των προπονητών και των υπολοίπων, δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ