Συνέντευξη με τον Ευθυμάκη

Γεννημένος στις 13 Αυγούστου το 1960 στον Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας. Γονείς του ο Μιχαλάκης και η Αλίκη Ευθυμίου. Εχει δύο μικρότερα αδέλφια την Ελένη και τον Άγγελο. Μετά την εισβολή και τον εκτοπισμό του 1974 όλη η οικογένειά βρέθηκε για λίγο χρονικό διάστημα στην Σωτήρα Αμμοχώστου και μετέπειτα στην Λάρνακα. Αγωνίστηκε στην Ανόρθωση από το 1980 μέχρι το 1989 , έχοντας 155 συμμετοχές. Σε μια εποχή που οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ στενά συνδεδεμένοι με τον κόσμο και η αναφορά σε αυτούς γινόταν πάντα με το μικρό τους όνομα.

Με τον Ευθυμάκη της Ανόρθωσης είχαμε μια σύντομη συνομιλία.

Ευθυμάκη, πότε και πώς εντάχθηκες στην ομάδα της Ανόρθωσης;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στο προσφυγικό σωματείο “ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ”. Στην Ανόρθωση εντάχθηκα το 1976. Αρχικά με προπονητή τον αείμνηστο Αντώνη Καρρά.»

Ποιά χρόνια έπαιξες στην πρώτη ομάδα της Ανόρθωσης και σε ποιό παιχνίδι έκανες το ντεμπούτο σου;

«Το πρώτο παιχνίδι που είχα συμμετοχή ήταν την περίοδο 1980 Κεραυνός Στροβόλου – Ανόρθωση με προπονητή τον κ. Ντορτσέφσκι.»

Στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή πάντα υπάρχει μια χρόνια σταθμός, ένας αγώνας, ένα γκολ που ξεχωρίζει. Για εσένα αυτό ποιό είναι;

«Ο αγώνας που μου έμεινε αξέχαστος ήταν αυτός με την Ομόνοια στο Τσίρειο σε ένα κατάμεστο στάδιο. Και το γκολ που ξεχώρισα ήταν του Φοίβου Βραχίμη στο ίδιο παιχνίδι. Το τελικό σκορ ήταν 1-1.»

Σε αυτή την καριέρα πoιός πιστεύεις ότι σε βοήθησε και σε στήριξε περισσότερο;

«Ο κ. Αντώνης Καρράς ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε να ανέβω στην πρώτη ομάδα της Ανόρθωσης. Εκείνος που με καθιέρωσε ήταν ο κ. Πίτερ Κόρμακ στην αρχή σαν επιθετικό και στην συνέχεια στην θέση του μπακ αριστερού, μέχρι το τέλος της καριέρας μου το 1989.»

Η κορυφαία σου στιγμή σε όλη αυτή την διαδρομή στην καριέρα σου;

«Η κορυφαία μου στιγμή ήταν όταν τερματίσαμε στην 2η θέση επί καιρό του κ. Ίλτσιεφ.»

Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση σεβασμός και αγάπη από τον κόσμο της Ανόρθωσης προς το πρόσωπό σου;

«Υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό η εκτίμηση και ο σεβασμός στο πρόσωπό μου από τον κόσμο της ομάδας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Εξάλλου δεν έχω σταματήσει να είμαι κοντά στο σωματείο όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ενεργό μέλος στο συμβούλιο παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης.»

Ένα μήνυμα ως επίλογο;

«Η Ανόρθωση ήταν είναι και θα έιναι το έμβλημα του πόθου μου για επιστροφή στην Αμμόχωστο!

Όσον αφορά το τώρα, αυτό το διάστημα περνούμε δύσκολες στιγμές και αναφέρομαι στην πανδημία. Ευχή μου είναι όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα και στο τέλος της χρονιάς να στεφθούμε πρωταθλητές με οδηγό τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Προς το παρόν μένουμε σπίτι!»

Πηγή: anorthosis.com.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ