Δηλώσεις από Κούσιο: «Είναι η ώρα των επιστημόνων…»

Πολύ σημαντικές δηλώσεις παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής (20/03) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, απηύθυνε μήνυμα απόλυτης πειθαρχίας και υπακοής στα μέτρα κατά του κορωνοϊού ως φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SIGMA.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Δεν είναι η ώρα των πολιτικών να παίρνουν αποφάσεις, είναι η ώρα των επιστημόνων να συμβουλεύουν και οι πολιτικοί να εφαρμόζουν τις αποφάσεις.

Η θέση των επιστημόνων είναι ότι τα μέτρα είναι αρκούντως ικανοποιητικά. Έχουμε πει πολλές φορές πως ο λαός μας δεν χαρακτηρίζεται από την πειθαρχία. Όμως έχει ευαισθησία και την επικαλούμαστε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Η κυβέρνηση έχει σχεδιασμούς για όλα τα σενάρια. Υπάρχουν λεπτομερείς σχεδιασμοί και για ακραία σενάρια.  Αξιολογώντας την κατάσταση σήμερα, δεν εκτιμούμε ότι χρειάζεται να παρθούν άλλα μέτρα. Υπάρχει διάταγμα με το οποίο ρυθμίζεται η συμπεριφορά των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα, υπάρχει παρουσία στρατιωτών.

Η κυβέρνηση αντιδρά αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε αν δεν είναι αναγκαίο. Από την αρχή τα μέτρα που πήραμε κρίθηκαν ως πολύ αυστηρά. Ήμασταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που τα εφάρμοσε. Αν αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι δεν αποδίδουν, θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Παρακαλώ τους συμπολίτες μας, όλοι στα σπίτια μας. Όχι άσκοπες μετακινήσεις. Μην μας αναγκάσετε να επιβάλουμε μέτρα τα οποία είναι αχρείαστα αν όλοι συμμορφωθούμε με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι αστείο. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Βοηθήστε μας, να μας βοηθήσουμε. Όλοι μένουμε σπίτι, προστατεύουμε την οικογένεια μας και τον λαό μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ