«Η Ανόρθωση αντιδρά καλά, Βαρωσιώτικα! Βαρωσιώτικα σημαίνει περήφανα»

Για το σημερινό παιχνίδι μίλησε μεταξύ άλλων στη ραδιοφωνική συχνότητα του Super Sport FM 104.0, ο Ανδρέας Μουσκάλλης.

Ο άλλοτε τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας δήλωσε πως αναμένει αντίδραση από την ομάδα μας και εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα μας θα πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά πιο κάτω.

Για το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση: «Είναι γεγονός ότι όλοι αναμένουμε την αντίδραση της Ανόρθωσης μετά από ένα κακό παιχνίδι με τον Εθνικό. Δεν λέω διασυρμό και εξηγώ για το 5-0: Από την στιγμή που στο ποδόσφαιρο ένας προπονητής και μια ομάδα μπορούν να φέρουν 20 ξένους, η διαφορά μεταξύ των παικτών είναι ελάχιστη. Μην νομίζετε ότι οι παίκτες τις Ανόρθωσης είναι 7 αστέρων και της Δόξας ενός αστεριού. Την διαφορά την καλύπτει ένας καλός προπονητής και μια καλή φόρμα από την ομάδα και να μην έχει την φόρμα αυτή ο αντίπαλος. Γι’ αυτό όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά. Δεν είναι τυχαίο. Όλοι οι παίκτες μεταξύ τους είναι ίσιοι, επιμένω σε αυτό. Δεν έχει καμιά σημασία το πόσο αμείβονται. Αν έχει ένα περιβάλλον καλό ένας παίκτης των 10 ευρώ θα νικήσει αυτόν των 100 χιλιάδων ευρώ που δεν έχει καλή προετοιμασία. Τα έχω μελετημένα όλα αυτά. Δεν το χαρακτηρίζω διασυρμό το αποτέλεσμα με τον Εθνικό, είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Ότι είναι έκπληξη το σκορ να δεχθεί πέντε γκολ και να μην πετύχει κανέναν ναι. Με χαλά περισσότερο το μηδέν παρά το πέντε. Αν θεωρήσουν οι προπονητές ότι έχουν εύκολα παιχνίδια θα έχουν δύσκολο έργο. Όπως και το ΑΠΟΕΛ στην Πάφο, όπως και το ματς της Ομόνοιας με τον Εθνικό και άλλα. Θεωρώ ότι για τη Νέα Σαλαμίνα είναι πιο δύσκολο το αποτέλεσμα στο Δασάκι με αφορμή το γεγονός ότι παίζει με την Ανόρθωση. Είναι ένα λαβωμένο θηρίο η Ανόρθωση. Όλοι έχουμε μια περιέργεια να δούμε πως θα αντιδράσει η Ανόρθωση. Συνήθως αντιδρά καλά, Βαρωσιώτικα. Βαρωσιώτικα σημαίνει περήφανα. Η Ανόρθωση αναγεννάται από την τέφρα της. Απέναντι της θα έχει μια πολύ καλή ομάδα όπως η Νέα Σαλαμίνα, από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Η μόνη ομάδα πέραν του Εθνικού που πέτυχε τέσσερα γκολ επί της Ανόρθωσης είναι η Νέα Σαλαμίνα. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Δίνετε ένα προβάδισμα στη Νέα Σαλαμίνα λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα ή λόγω έδρας; «Όχι δεν δίνω κανένα προβάδισμα, είναι 50-50 για τον λόγο του ότι δεν είναι παιχνίδι του 0-0, έτσι το βλέπω. Μπορεί να έχει ισοπαλία εκτός από 0-0 αλλά ισοπαλία χωρίς γκολ δεν βλέπω. Η Ανόρθωση θέλει γκολ και η Νέα Σαλαμίνα σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Η Νέα Σαλαμίνα έχει ισορροπία είτε κερδίζει είτε χάνει. Πέραν από ομαδικότητα έχει και καλές μονάδες όπως ο Κινγκσλει, ο Κωστή, ο Ελουντού, ο Κορέια, ο Νουρ και άλλοι. Όσον αφορά τις μονάδες της Ανόρθωσης, έφαγε αρκετό φορτίο ο Ράγιος από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι φυσιολογική η κάμψη και οι προπονητές προσπαθούν η κάμψη αυτή να είναι ήπια και να μην κρατήσει πολύ. Στην Κύπρο βλέπω πολλούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν πολύ χρόνο να επανέλθουν μετά από μια αγωνιστική πτώση. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θέλουν ειδική προπόνηση. Δεν γίνεται να είσαι ντεφορμέ πάνω από 15 ημέρες. Αντιμετώπισα ζητήματα τέτοια και το μεταφέρω στους συναδέλφους μου. Στην Κύπρο βλέπουμε παίκτες και ομάδες να έχουν πτώση δύο και τρεις μήνες. Δεν γίνεται αυτό με όλα τα εφόδια που έχουν οι προπονητές. Η κοιλιά που εμφανίζουν είναι απαράδεκτη για το πρωτάθλημα της Κύπρου. Που να πάνε να παίξουν με τις εντάσεις του εξωτερικού. Η Ανόρθωση είναι κάτω. Παρακολουθώ την Ανόρθωση πολύ στενά. Εξακολουθώ να λέω ότι η Ανόρθωση θα πάρει το πρωτάθλημα. Το πιστεύω γιατί μπήκα στο μυαλό του Τιμούρ όταν έχτιζε την ομάδα. Πήρε παίκτες που τους γνωρίζει πολύ καλά. Τον είχα παίκτη μου τον Τιμούρ και ξέρω πως σκέφτεται. Έχει μια κοιλιά αλλά θα την ξεπεράσει η Ανόρθωση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ