Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τα εκτός έδρας ντέρμπι!

Μετά και από το τέλος της αναμέτρησης με την Ομόνοια (1-0 αυτογκολ Ντούρις) μέχρι σήμερα, η φίλαθλος κοινή γνώμη κατευθυνόμενη από μερίδα ΜΜΕ ενστερνίζεται την άποψη ότι η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν μπορεί να σταθεί επάξια στα εκτός έδρας ντέρμπι με αποτέλεσμα να μην παίρνει βαθμούς γεγονός που θα της στοιχίσει στην επόμενη φάση!

Άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη με την πραγματικότητα όπως φανερώνουν οι πιο κάτω πίνακες στους οποίους θα δούμε τη «Μεγάλη Κυρία» να κρατά και εδώ την πρωτιά, αφού απέχει παρασάγγας από τους υπόλοιπους μεγάλους όσο αφορά την βαθμολογική της συγκομιδή στα μεταξύ τους εκτός έδρας ντέρμπι.

Φυσικά μια πιο ολοκληρωμένη άποψη θα μπορεί να κατατεθεί με την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όμως και πάλι τα δεδομένα δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα.

Η Ανόρθωση λοιπόν μάζεψε 5 βαθμούς σε εκτός έδρας ντέρμπι. Ακολουθεί η ΑΕΛ με 3 αφού κέρδισε τον Απόλλωνα ως φιλοξενούμενη στον πρώτο γύρο. Την 3η θέση του σχετικού πίνακα μοιράζονται Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ με 2 βαθμούς όμως οι πράσινοι έχουν προοπτική ακόμα και να ανεβούν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Τελευταίος με μόλις 1 βαθμό ο Απόλλωνας!

Αναλυτικά οι βαθμοί και οι σχετικοί πίνακες:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Σύνολο πέντε βαθμούς μάζεψε στα εκτός ντέρμπι η ομάδα μας κερδίζοντας 1-2 την ΑΕΚ ενώ έφερε ισοπαλίες 0-0 με την ΑΕΛ και με τον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν έχει εκτός έδρας ντέρμπι με τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες του νησιού.


ΟΜΟΝΟΙΑ: Οι «πράσινοι» στα προαναφερόμενα ντέρμπι μετρούν συγκομιδή 2 βαθμών. Εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με την ΑΕΚ και 0-0 με την Ανόρθωση.

ΑΠΟΕΛ: Οι περσινοί πρωταθλητές παρουσιάζονται αρκετά αδύνατοι εκτός έδρας την φετινή χρονιά. Κατάφεραν και πήραν μόλις δυο βαθμούς στα ντέρμπι ενώ αυτό που σπάνια συναντάμε είναι το γεγονός πως βαθμούς απώλεσε κόντρα και σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Άχνας. Απομένει το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ που και αν το κερδίσουν απλά μας ισοφαρίζουν στην σχετική συγκομιδή.


Απόλλωνας: Ο 4ος στην βαθμολογία Απόλλωνας, καταγράφει σημαντική πορεία στην επιστροφή του Σοφρώνη Αυγουστή. Παρόλα αυτά όμως, από την αρχή της σεζόν μάζεψε μόλις 1 βαθμό σε εκτός έδρας ντέρμπι με τις παραδοσιακές ομάδες της εξάδας.

ΑΕΛ: Αν και στην 5η θέση της βαθμολογίας, οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού μάζεψαν 3 βαθμούς σε εκτός έδρας ντέρμπι. Νίκησαν βασικά στον πρώτο γύρο τον Απόλλωνα ως τυπικά φιλοξενούμενοι.

ΑΕΚ: Η ομάδα της ΑΕΚ κάνει μια κακή χρονιά και μάλιστα διακυβεύει στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια την παρουσία της στην εξάδα. Στο τελευταίο εκτός έδρας της ντέρμπι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έρχεται «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μέχρι στιγμής όμως μάζεψε 2 βαθμούς με τις μοιρασιές κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ.

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ Εκτός έδρας ντέρμπι με ομάδες 6αδας που απομένουν
    1 Ανόρθωση     5     0
    2 ΑΕΛ     3     0
    3 ΑΠΟΕΛ     2     1
    4 ΟΜΟΝΟΙΑ     2     2
    5 ΑΕΚ     2     1
    6 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ     1     1

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ