Όλοι θέλουν απώλειες της Ανόρθωσης

Κακά τα ψέμματα. Η χθεσινοβραδινή νίκη της ΑΕΛ επί του Απόλλωνα στο ντέρμπι της Λεμεσού δημιούργησε νέα βαθμολογικά δεδομένα, που αν τα εκμεταλλευθούμε θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Απόλλωνας:Η ήττα του από την ΑΕΛ έφερε την ομάδα μας σε θέση ισχύος απέναντι του. Η μεταξύ μας διαφορά αυξήθηκε στους 7 βαθμούς, ενώ παράλληλα τερματίστηκε το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων νικών (7) στο πρωτάθλημα από την ομάδα του Αυγουστή. Οι «Λεμεσιανοί» πλέον αντιμετωπίζουν κατα σειρά την ΕΝΠ, Πάφο εκτός, ΑΠΟΕΛ εκτός, Δόξα και Σαλαμίνα εκτός πριν να εισέλθουμε στην δεύτερη φάση.

ΑΠΟΕΛ: Ο ΑΠΟΕΛ ήδη βρίσκεται αρκετά πίσω αφού σε σχέση με άλλες χρονιές είχε απρόσμενες βαθμολογικές απώλειες. Πέραν τις σημαντικές του απώλειες στα ντέρμπι, έχασε βαθμούς με Ολυμπιακό και Εθνικό που τον έφεραν στο -5 από την κορυφή και το παιχνίδι της Τετάρτης όσο και αν θέλουν να το «υποβαθμίζουν» (Kåre Ingebrigtsen – Ηλιάδη) είναι υψίστης σημασίας για αυτούς αφού με νίκη η ομάδα μας τους αφήνει στο -8 και βάσει του προγράμματος τους που ακολουθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει τέτοια μεγάλη διαφορά απέναντι σε ένα προπονητή όπως ο Τιμούρ. Τα επόμενα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ μετά το μεταξύ μας ντέρμπι είναι με ΑΕΚ εκτός, Απόλλωνα, Πάφο εκτός και Ομόνοια. Σε αυτά προστίθενται και οι διπλές αναμετρήσεις με την Basel. Έτσι αντιλαμβάνεται κανείς το τι θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να κερδίσει το μεταξύ μας ντέρμπι στο τελευταίο του ουσιαστικά χαρτί για σοβαρή διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ομόνοια:Τέλος η Ομόνοια ίσως για πρώτη φορά να «θέλει» νίκη του ΑΠΟΕΛ ή έστω ισοπαλία. Οι «πράσινοι» είναι η μόνη ομάδα που μας ακολουθεί πιστά στην κούρσα για τον τίτλο. Είναι στο -1 από την κορυφή και με τίποτα δεν θέλει στον ισοσκελισμό των παιχνιδιών να βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο ομάδα. Μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος έχει να αντιμετωπίσει τον Εθνικό Άχνας, την ΑΕΛ εκτός, την ΕΝΠ και τον ΑΠΟΕΛ στο φινάλε.

Σίγουρα το παιχνίδι της Τετάρτης δεν μπορεί να κρίνει από τον Φεβρουάριο τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι όμως κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι 6 βαθμών που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε!

Η βαθμολογία της τετράδας:

# Ομάδα Αγ Γκολ Βαθμ
1 Ανόρθωση 17 37-10 39
2 Ομόνοια 18 26-10 38
3 ΑΠΟΕΛ 17 31-11 34
4 Απόλλων 17 29-18 32

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ