Αν βρεθούν στη μέρα τους…

Τον πρώτο από τους εννέα πολύ δύσκολους συνεχόμενους αγώνες, δίνει αύριο η ομάδα μας στο Αντώνης Παπαδόπουλος απέναντι στην ΑΕΚ. Ένας αγώνας, ο οποίος θα κριθεί στις λεπτομέρειες, και οι οποίες ελπίζουμε να είναι αυτή τη φορά με το μέρος μας.

Για να έρθει η νίκη όμως αύριο, πρέπει ορισμένοι παίχτες – κλειδιά, να πάρουν την ομάδα στους ώμους τους και να την οδηγήσουν στους τρεις βαθμούς. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση ποδοσφαιριστών όπως του Λαβόρδε, του Ιτζάγκι και του Σπανάτσιο στην επιθετική γραμμή, αλλά και Βαλβέρδε, Ίλιτς στην αμυντική.

Αύριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να «αφήσουμε» την αστοχία πίσω μας, και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις που θα βρούμε μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Ο Ιτζάγκι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός της ομάδας, και το βάρος της επίθεσης θα πέσει πάνω του.

Στο παιγνίδι με τον Εθνικό σημείωσε δύο τέρματα, αλλά προηγήθηκαν δύο χαμένες κλασσικές ευκαιρίες από τον ίδιο όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 0 – 0, όπου μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα μας με το παιγνίδι να έχει εντελώς διαφορετικό ρυθμό στη συνέχεια.

Επίσης, οι κούρσες του Λαβόρδε από τα αριστερά θα φέρουν αναστάτωση στην άμυνα της ΑΕΚ, και ελπίζουμε πως ο Κολομβιανός θα είναι στη μέρα του. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Εθνικό ήταν πολύ καλός και αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, αλλά θα χρειαστεί επίσης βοήθεια και από τον ακραίο αμυντικό, για να βρει και ο ίδιος κενούς χώρους να εκμεταλλευτεί, και να μην έχει συνεχώς αντίπαλους ποδοσφαιριστές μπροστά του όταν έχει την μπάλα.. Θα πρέπει επίσης, να έχει γρήγορες επιστροφές και να βοηθάει όταν η ΑΕΚ βρίσκεται στην επίθεση.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής τώρα, πολλά θα εξαρτηθούν από τον Βραζιλιάνο επιτελικό χαφ Τζουλιάνο Σπαντάτσιο. Θα πρέπει να έχουμε την κατοχή όσο το δυνατό περισσότερο, και αυτός είναι ο τομέας ο οποίος θα πρέπει να βοηθήσει αρκετά ο Βραζιλιάνος. Ο Σπαντάτσιο θα έχει και την ευθύνη των στημένων, ενώ από τα δικά του στημένα πετύχαμε τα δύο τέρματα στο παιγνίδι με τον Εθνικό.

Στον χώρο της άμυνας τώρα, αναμένεται η επαναφορά του Ίλιτς στην εντεκάδα μετά το παιγνίδι με την Ομόνοια για το Κύπελλο όπου ξεκουράστηκε. Ο Σλοβένος είναι ο ποιοτικότερος αμυντικός της ομάδας αλλά η απόδοση του αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτή που συνηθίσαμε. Είναι στα πόδια του να επανέλθει αύριο στις εμφανίσεις που μας συνήθισε και να προσδώσει την απαιτούμενη ηρεμία στα μετόπισθεν.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ο Βαλβέρδε, παρά το λάθος στο οποίο υπέπεσε την Τετάρτη με την Ομόνοια. Ο Γάλλος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα, κάτι που τον επηρέασε. Με δύο 90λεπτα στα πόδια του όμως, αναμένουμε αύριο να δούμε τον κέρβερο Βαλβέρδε που συνηθίσαμε, και να είναι άρχοντας μπροστά από τα γκολπόστ της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλά χτυπήματα από στημένες φάσεις, και θέλουμε να δούμε τον καλό Βαλβέρδε με τις πολύ καλές εξόδους τους, πάντα και σε συνεννόηση με την άμυνα, κάτι που δυστυχώς δεν υπήρξε στα παιγνίδια με Εθνικό και Ομόνοια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ