Ευκαιρία για αμυντικά πειράματα;

Ζόρζε μετά από καιρό, Κόλιν, Γκάλαμαζ και Ίλιτς στη διάθεση του Ρόνι Λεύι για τον απογευματινό επαναληπτικό στο κύπελλο. Παρά την πληθώρα ποιοτικών επιλογών, το κέντρο της άμυνας τον τελευταίο μήνα χωλαίνει κι ο Ισραηλινός προπονητής δείχνει να προβληματίζεται ποιους μπορεί να εμπιστευτεί για τη συνέχεια.

Ο Ζόρζε είναι αναμφίβολα μια ποιοτική επιλογή, αλλά σε κανένα χρονικό διάστημα του φετινού μαραθωνίου δεν μπόρεσε να “κολλήσει” αρκετά παιχνίδια στη σειρά. Πότε οι κίτρινες, πότε οι κόκκινες και πότε οι τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούν, τον έχουν να μετακινείται διαρκώς μεταξύ εξέδρας και αγωνιστικού χώρου.

Ο Κόλιν, επιστρατεύτηκε σε ουκ ολίγα παιχνίδια φέτος στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, όταν η λειψανδρία στην αμυντική γραμμή (5 παίχτες για 4 θέσεις στον πρώτο γύρο) έκανε την εμφάνισή της. Είναι ότι πιο γρήγορο διαθέτουμε στην άμυνα και μπορεί να συνδυαστεί καλύτερα με κάποιον απ’ τους άλλους τρεις ογκόλιθους, σε ένα δίδυμο που θα τα έχει όλα: ταχύτητα, ύψος, δύναμη, μυαλό.

Ο Ίλιτς, ήταν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών μέχρι που πήρε την κλήση για το εθνικό του συγκρότημα. Έκτοτε, είτε λόγω κούρασης, είτε ελλείψει συγκέντρωσης, τα λάθη είναι απανωτά και διαδέχονται το ένα το άλλο. Κανένας δεν αμφισβητεί την αξία αυτού του παιχταρά, πλην όμως ενδεχομένως να χρειάζεται κάποιες ανάσες, για να επανέλθει στους αγωνιστικούς ρυθμούς που μας συνήθισε.

Τέλος. ο Γκάλαμαζ ήρθε σαν ο 2ος Ίλιτς. Ψηλός, παλικάρι, αργός, εγκεφαλικός, με χειρισμό της μπάλας στα πόδια, επικίνδυνος στην αντίπαλη περιοχή. Πράγματα που πρέπει να δούμε βέβαια και στο γήπεδο. Ίσως μαζί με τον Κόλιν να μπορούν αυτή τη στιγμή να συνθέσουν το καλύτερο ζευγάρι για την οπισθοφυλακή του Φοίνικα.

Τα υπόλοιπα… στο γήπεδο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ