Η κακή μέρα και η κακή εκτίμηση

Δεν χωρεί αμφιβολία καμιά, ότι η Ανόρθωσις βρέθηκε σε μια κακή μέρα στο παιχνίδι κυπέλλου. Όχι με την έννοια ότι δεν παίξαμε μπάλα, αλλά ότι κι αν κάναμε στο γήπεδο δεν μας έβγαινε. Ή τουλάχιστον, σταματούσε μπροστά στη γραμμή του αντίπαλου γκολπόστ!

Δοκάρι, πλασέ στο σώμα του Λευίτα, σουτ να φεύγουν παράλληλα στην εστία και πόσες άλλες χαμένες ευκαιρίες. Αυτά όμως συμβαίνουν, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, υπερβολική σιγουριά, ανικανότητα επιθετικών ή απλά γκίνια κι ατυχία. Όλα, συστατικά του υπέροχου κόσμου του ποδοσφαίρου. Κάποτε έρχονται υπέρ και κάποτε σου γυρίζουν εναντίον.

Εκείνο που ενοχλεί βέβαια, είναι η έκταση του σκορ. Ένα αποτέλεσμα, που κατά την ταπεινή μας άποψη δεν αντικατοπτρίζει τα όσα έδωσαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο και σε καμιά βέβαια περίπτωση την διαφορά δυναμικότητας, η οποία είναι ξεκάθαρη στο βαθμολογικό πίνακα.

Δεν σημαίνει ότι σε ένα παιχνίδι που δεν βρίσκεσαι σε καλή μέρα επιθετικά, πρέπει να έχεις Βατερλό στην άμυνα. Όσο “τυχερός” κι αν θεωρήσουμε ότι θα είναι ο αντίπαλος, όσο εύστοχος κι όσο αποτελεσματικός. Θα μπορούσαμε, με παιχνίδι υπομονής, να κρατήσουμε αν μη τι άλλο το μηδέν παθητικό. Ακόμα όμως κι από την στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ, δεν μας έτρεχε κανένας ξωπίσω να ξανοιχτούμε τόσο πολύ, να ανεβάσουμε την άμυνα σε τέτοιο σημείο, που να είμαστε ευάλωτοι στις γρήγορες αντεπιθέσεις της αντιπάλου.

Οπωσδήποτε το 1-0 θα μπορούσε να γυρίσει σε 1-2, αν ήμασταν στη μέρα μας. Αυτό άλλωστε, έγινε πολλάκις φέτος. Επειδή όμως η κακή μέρα απ’ το πρωί φαινόταν κι επειδή το παιχνίδι δεν ήταν για τρεις πόντους πρωταθλήματος, αλλά μόλις το πρώτο από δύο, εκτός έδρας, για το κύπελλο, ίσως έπρεπε να διαχειριστούμε το 1-0 ή και το 2-0 διαφορετικά.

Όλα αυτά, δεν γράφονται ως απλή άσκηση κριτικής. Είναι πράγματα που πρέπει να προβληματίσουν, καθώς παρόμοια σημεία είδαμε και με την Ντίλα Γκόρι. Σημασία, έχει να διορθώνονται τα λάθη και να προχωρούμε σοφότεροι. Η ισοπεδωτική κριτική και ο μηδενισμός, μακριά από μας. Εκτιμούμε ότι ο Ρόνι Λεύι είναι άνθρωπος που μαθαίνει από τα λάθη του καθώς έχει το γνώθι σαυτόν και τα παραδέχεται. Πολύ πιθανόν να μην κοιμήθηκε το χθεσινό βράδυ. Είναι όμως πεισματάρης, θα βάλει τα πράγματα κάτω και μόνο καλύτερος μπορεί να βγει απ’ αυτή τη δοκιμασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ