Τι έγινε στο πρώτο παιγνίδι με τη Σαλαμίνα (βίντεο)

Στενή νίκη με 1-0 πανηγύρισε η ομάδα μας στο παιγνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στη Σαλαμίνα, στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Σκόρερ ο Σπαντάτσιο με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λαβόρδε. Η ομάδα μας δυσκολεύτηκε αρκετά και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρμα μερικές από τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκε, κάτι που έκανε ο Σπαντάτσιο από τα έντεκα βήματα.

Η σύνθεση

Την θέση του Νταν Αλέξα που ήταν τιμωρημένος, στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πήρε ο Οχαγιόν, ενώ είχε επανέλθει ο Ίλιτς στο κέντρο της άμυνας μετά την τιμωρία του στο παιγνίδι με τον Ολυμπιακό. Στις υπόλοιπες θέσεις διατηρήθηκαν οι ίδιοι όπως και στο προηγούμενο παιγνίδι με τον Ολυμπιακό. Βαλβέρδε κάτω από τα δοκάρια, Σιέλης και Άντιτς στα δύο αμυντικά άκρα, και Σκοπελίτης – Σπαντάτσιο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ελλαδίτη να επανέρχεται στην φυσική του θέση, καθώς με τον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός. Λαβόρδε και Ιτζχάγκι βρέθηκαν στα δύο επιθετικά άκρα και Ρέζεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα μας είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυσκολευόταν στην πολυπρόσωπη άμυνα της Σαλαμίνας, με τους ποδοσφαιριστές της να κάνουν καθυστερήσεις συνεχώς και να σπάζουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ρέζεκ ήταν αυτός που βρέθηκε περισσότερες φορές σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ αμυντικά παρά το ότι δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα, η Σαλαμίνα απείλησε μερικές φορές την εστία του Βαλβέρδε.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε πιο δυνατά και κυνήγησε περισσότερο το τέρμα, με το Ρέζεκ να χάνει μοναδική ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 64′ όμως η ομάδα μας κέρδισε το πέναλτι με το Λαβόρδε, και ο Σπαντάτσιο που ανέλαβε την εκτέλεση, άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας, σημειώνοντας το έβδομο του φετινό τέρμα και δεύτερο από εκτέλεση πέναλτι. Πριν το τέρμα προηγήθηκε η αλλαγή Οχαγιόν – Οκκά, με τον Λέβι να φρεσκάρει την επιθετική μας γραμμή, αλλά μετά το τέρμα επανήλθαν οι ισορροπίες με τον Λαμπάν να μπαίνει στην θέση του Ιτζχάγκι. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα μετά το τέρμα μας, αγωνιστήκαμε πιο συντηρητικά και μπορούσαμε αν ήμασταν πιο προσεκτικοί να τελειώναμε γρηγορότερα το παιγνίδι, κάτι που δεν καταφέραμε. Θέση στον αγώνα πήρε και ο Ρονκάτο στην θέση του Λαβόρδε, ο οποίος κέρδισε αρκετές μονομαχίες.

Το βίντεο με τις φάσεις:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ