Πάφος 0 – 1 Ανόρθωση: Τρίποντο με γκολάρα από Καρλίτος!

Νίκη που τη φέρνει πιο κοντά αφενός στην κορυφή και αφετέρου διατηρεί τη διαφορά από τους διώκτες της, πέτυχε απόψε η ομάδα μας, που με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ του Καρλίτος, νίκησε την Πάφο με 1-0 και πήρε το τρίποντο.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ

Πολλές ήταν οι αλλαγές που επιχείρησε ο Ρόνι Λέβι, μιας και οι τραυματίες και οι τιμωρημένοι, έφεραν τόσο εσωτερικές αλλαγές όσο και το άρον άρον ντεμπούτο των μεταγραφών.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αρούς, δεξιά ο Κοφί, αριστερά ο Πηλέας, με τον Ζοάο να μετατοπίζεται στην άμυνα και να συνθέτει μαζί με τον Σίφο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν ο Ιγιεμπόρ μαζί με τον Οικονομίδη, με τον Πράνιτς να κινείται σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο, ως αντί-Ράγιος. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Σισέ, δεξιά ο Καρλίτος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το γρήγορο γκολ έδειξε να θέλει η ομάδα μας, κάτι το οποίο επιχειρήθηκε με ανορθόδοξο τρόπο, με τα μακρινά σου του Καρλίτος και του Ντούρις να μην έχουν καμία τύχη. Μετά την πάροδο του δεκαλέπτου, η ομάδα μας έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, με τον Γκόρντον Σίλτενφελντ. Μετά από κόρνερ και μελέ διαρκείας, ο Κροάτης στόπερ βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο το σουτ του από τη μικρή περιοχή, κατέληξε στην αγκαλιά του Κόπριβετς. Με τη σειρά τους οι γηπεδούχοι έφτιαξαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο 14′, ωστόσο ο Αρούς ήταν σε ετοιμότητα για να αποκρούσει το σουτ του Σικόρσκι.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την Ανόρθωση να επιδιώξει είτε μέσω μακρινών σουτ, είτε μέσω στημένων φάσεων να απειλήσει την Πάφο. Κάτι τέτοιο όμως δεν γινόταν με ψηλή συχνότητα και όλα έδειχνα πως θα οδηγούμασταν στο ημίχρονο με το 0-0. Ωστόσο στο 41′ ο Καρλίτος με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, σε επινόηση και εκτέλεση, σημείωσε το 1-0. Συγκεκριμένα ο βραχύσωμος επιθετικός της ομάδας μας, είδε τον Κόπριβετς εκτός εστίας και με σέντρα σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σλοβένου, σημειώνοντας έτσι το 1-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα αλλά και να ψάξει τη διεύρυνση του είχε ως στόχο η ομάδα μας. Το παιχνίδι διεξαγόταν περισσότερο στη μεσαία γραμμή. Στο 53′ η Πάφος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο το σουτ του Σικάρσκι σταμάτησε στο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα μας ανασυντάχθηκε και ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να είναι απειλητική, με τις τελικές μας προσπάθειες να είναι κυρίως μακρινά σουτ. Στο 74′ ο Σωτηρίου μας αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε βάρος του Καρλίτος, ενώ στη συνέχεια με το 1-0 να παραμένει, η Πάφος είχε αξιώσεις στο παιχνίδι. Οι Παφίτες κατάφερναν και κρατούσαν μπάλα, όμως δεν ήταν ουσιαστικοί, στο 87′ ένα σουτ που επιχείρησαν, βρήκε έτοιμο τον Αρούς που απόκρουσε σε κόρνερ.

ΠΑΦΟΣ (Στίβεν Πρίσλεϊ): Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομίνγκεζ (71΄ Γκουλόν), Σικόρσκι (84΄Μπεριγκό), Μπρουλς, Ντεούλ, Φυλακτού, Ρόγκουλιτς (69΄ Τορπίνσκι), Ταραβέλ, Γιάνζα, Μοστεφά

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Κοφί, Σίλντενφελντ, Πηλέας, Πράνιτς (0+5΄ Χατζηπασχάλης), Ζοάο Βίκτορ, Οικονομίδης, Ιγκιεμπόρ, Καρλίτος (86΄Παλάνκα), Σισέ, Ντούρις (90΄ Ματθαίου)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Ράγιος, Παλάνκα, Χατζηπασχάλης, Ματθαίου, Κορέα, Ιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ