«Ουδέποτε έχω σταματήσει να ακολουθώ και να είμαι δίπλα στην ομάδα»

Την δική του ιστορία στην Ανόρθωση, θυμήθηκε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα balla.com.cy, ο ρέκορντμαντ συμμετοχών ο Αντωνάκης Κκαφάς.

Συγκεκριμένα ο εκ Παραλιμνίου παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας δήλωσε:

«Η Ανόρθωση για μένα μία ιδέα, μία ολόκληρη ιστορία. Νιώθω περήφανος και είμαι περήφανος που έπαιξα στην Ανόρθωση διότι γνωρίζω πλέον πολλά και έμαθα την ιστορία της.

Πήγα στην Ανόρθωση από 14 χρονών, έκλεισα αισίως τα 70. Ναι μεν σταμάτησα στα 35 μου όμως ουδέποτε έχω σταματήσει να ακολουθώ και να βρίσκομαι δίπλα στην ομάδα.

Και στα παιδιά μου έμαθα ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα νίκες και χαρές και δέχονται κάθε αποτέλεσμα. Αν και Παραλιμνίτης μετά το 1960, όταν πήγα εγώ 14 χρονων στην Ανορθωση ειχαμε είκοσι Παραλιμνίτες. Στην πρώτη ομάδα ήταν ο Ζέμπασιης, ο μακαρίτης ο Καρράς, ο Ζάγκυλος ο Παραλιμνίτης. Γέμιζε το κέντρο του Παραλιμνίου για να πάνε να δούνε την Ανόρθωση κάθε Κυριακή.

Μετά μαζί με τον Μέρτακκα στα 17-18 μπήκαμε στην πρώτη ομάδα της Ανόρθωσης. Έπαιξα μόνο ένα παιχνδι στην δεύτερη ομάδα με την Αρμενική ΑΪΜΑ στην Λευκωσία.

Δεν ήταν επαγγελματικό το ποδόσφαιρο τότε και εγω δεν έφτασα την κατάσταση σημερινή. Έκανα όμως 10-12 χρόνια αρχηγός συνεχόμενα. Παίζαμε μόνο για την φανέλα και για κανένα τραπέζι οικογενειακό στο Φάλυρο για να φάμε. Το Βαρώσι πριν την εισβολή ήταν η πιο εύρωστη οικονομική περιοχή της Κύπρου λόγω του τουρισμού και του Λιμανιού.

Μια καλή στιγμή που κρατώ ήταν όταν έκανα το πρώτο μου ταξίδι εκτός Κύπρου σε ηλικία 15-16 χρονων στην Τσεχοσλοβακία. Αν δεν κάνω λάθος πιάσαμε το ειδικό κύπελλο ανεξαρτησίας με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και παίξαμε στην Πράγα με ομάδα της Πράγας δύο παιχνίδια, διότι δεν είχαμε την οικονομική άνεση τότε να δίνουμε τα δύο παιχνίδια στην Κύπρο.

Με κάνει να νιώθω πολύ ωραία το ότι οι Βαρωσιώτες έχουν εκτίμηση τόσο σε εμένα όσο και στους υπόλοιπους που υπηρετήσαμε την Ανόρθωση, ακόμα κι αν δεν ήμασταν από το Βαρώσι. Απολαμβάνει η καρδιά μου το ότι οι Βαρωσιώτες με σέβονται τόσα χρόνια μετά αν και είμαι Παραλιμνίτης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ