Το Anorthosis24 σκιαγραφεί τον Γκιόργκι Γκαλαμάζ

Με την πρόσληψη του Ρόνι Λέβι στην ομάδα μας το πρώτο όνομα που είχε γραφτεί για την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου 2012 ήταν αυτό του Ρουμάνου κεντρικού αμυντικού Γκιόργκι Γκαλαμάζ.Tο όνομα του έπαιξε και στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που πέρασε αλλά διάφοροι λόγοι κάθε φορά συνέτειναν στο να μην κατηφορίσει ο παίκτης στην Κύπρο.

Τις τελευταίες μέρες ο Ρουμάνικος τύπος έστελλε τον Γκαλαμάζ στην Ανόρθωση πράγμα το οποίο έκανε και επίσημα η ομάδα της Petrolul Ploesti που του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καινούργια του ομάδα που είναι η Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Η μεταγραφή του Ρουμάνου αμυντικού ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Gala Dinner για τα 102 χρόνια ζωής του σωματείου μας.

O Ρουμάνος αμυντικός γεννηθείς στις 05/04/1981 (31 ετών), έχει ύψος 1.87 και ζυγίζει 79kg. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Sportul Studentesc όπου από το 1998 μέχρι το 2003 είχε 98 συμμετοχές 4 γκολ. Ακολούθως αγωνίστηκε στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας μετρώντας με την Ραπίντ 11 συμμετοχές με 1 γκολ και στην Δυναμό Βουκουρεστίου με 41 συμμετοχές την περίοδο 2004-2006. Την τριετία 2007-2010 έκανε το εκπληκτικό ρεκόρ των 118 συμμετοχών και 10 γκολ με την Ουνιρέα. Το 2010-2011 βρέθηκε στην Στεάουα Βουκουρεστίου με την οποία έγραψε 19 συμμετοχές. Τελευταίοι του σταθμοί η Ουνιβερσιτάτ Κλούζ με 13 συμμετοχές και η Πετρολούλ Πλοέστι που στο πρώτο εξάμηνο της φετινής περιόδου κατέγραψε 16 συμμετοχές. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί εκτός της χώρας του.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Δεν διακρίνεται για την ταχύτητα του με ή και χωρίς την μπάλα αλλά είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Έχει το στυλ του Τραϊανού Δέλλα. Δυναμικός αμυντικός που του αρέσει να προωθείται στα στημένα και να σκοράρει με το κεφάλι που είναι και το δυνατό του σημείο. Είναι ψύχραιμος ποδοσφαιριστής και αν και κεντρικός αμυντικός κάνει μετρημένα φάουλ και δεν δέχεται τις κάρτες με τη σέσουλα. Είναι μια αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν φτάνει να έρθει στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς φυσικής κατάστασης, αφού ένας τραυματισμός στην Πλοέστι τον άφησε λίγο πίσω. Όταν το καταφέρει αυτό θα είναι μια πολύτιμη βοήθεια για την ομάδα, αφού ο ποδοσφαιριστής την περίοδο 2009-2010 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στην Ρουμανία.

Με την αντιμετώπιση που τυγχάνει φέτος η ομάδα μας και κυρίως με την ευχέρεια που δέχεται τις κάρτες, η απόκτηση κεντρικού αμυντικού ήταν επιβεβλημένη. Αδιαμφισβήτητη η αξία των άλλων αμυντικών αλλά στο σημείο που βρισκόμαστε δεν πρέπει να ριψοκινδυνέψουμε τον τίτλο και ως εκ τούτου ορθά έπραξε η διοίκηση και ενίσχυσε την ομάδα και με κεντρικό αμυντικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ