Η ειδοποιός διαφορά

Η ομάδα μας είναι η μοναδική από τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες του τόπου που είναι εντός όλων των φετινών της στόχων μετά και από τον χθεσινό αποκλεισμό του Αποελ από την ΑΕΛ και το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να είναι . Από την άλλη η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΛ και η Ομόνοια που συνεχίζουν στους 8 του κυπέλλου είναι μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου ενώ το πάζλ συμπληρώνεται με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ που πήραν προβάδισμα από τους πρώτους αγώνες και είναι εντός των στόχων τους για έξοδο στην Ευρώπη αλλά όπως είδαμε και ψες “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε“. Τι είναι αυτό που κάνει την φετινή Ανόρθωση να ξεχωρίζει τόσο από την περσινή ομάδα  όσο και από τις υπόλοιπες ομάδες φέτος;

Πέραν του ότι διαθέτουμε το καλύτερο ροστερ ποιοτικά και ποσοτικά το πιο πάνω ερώτημα απαντιέται  από το γεγονός ότι εκεί που τα βρήκαμε μπαστούνια υπήρχε η ειδοποιός διαφορά. Δηλ, ο παίκτης που έκανε την διαφορά και σήκωσε στις πλάτες του την ομάδα ωθώντας την προς την νίκη.

Ας θυμηθούμε  πότε, σε ποιους αγώνες και από ποιόν ποδοσφαιριστή  χρειάστηκε η ομάδα μας το κάτι παραπάνω.

3η αγωνιστική Δόξα- Ανόρθωση : H ομάδα παρατάχθηκε έχοντας ως ακραίο χαφ τον Τζουλιάνο  Σπαντάτσιο. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα παράπαιε ενώ ήταν η Δόξα που είχε σημειώσει τις πρώτες ευκαιρίες. Η κίνηση του προπονητή να ρίξει στον αγώνα τον Γιάννο Οκκά  ως αριστερό χαφ ήταν καταλυτική, αφού παράλληλα μετατοπίστηκε ο Σπαντάτσιο στο κέντρο που είναι και η φυσική του θέση  και σε χρόνο dt ο Σπαντάτσιο τροφοδότησε τον Οκκά, που με όμορφη ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή δίνοντας την ασσίστ και πάλι στο Σπαντάτσιο ο οποίος σκόραρε και ξεκλείδωσε την σκληροτράχηλη άμυνα της Δόξας.

4η αγωνιστική Ανόρθωση – Αλκή:  Παγιδευμένη στην έξυπνη τακτική της Αλκή όσο και να προσπαθούσε η ομάδα άκρη δεν έβρισκε  άκρη  και  παράλληλα η Αλκή κτυπούσε με γρήγορες αντεπιθέσεις. Αυτή τη φορά ήταν ο Ρικάρντο Λαβόρδε  που με τις κινήσεις του έδωσε  2 ασσίστ  σε Σπαντάτσιο και Ρέζεκ  για να καθαρίσουν το παιχνίδι. Αρχικά παρέλαβε συστημένη μπαλιά από τον Νταν Αλέξα  και αφού την κράτησε εντός αγωνιστικού χώρου, έτρεξε μόνος και έδωσε γλυκιά πάσα στον Σπαντάτσιο για να ανοίξει το σκορ. Το δεύτερο γκολ προήλθε από κλέψιμο στο κέντρο στο ένα εναντίων ενός όταν ο Λαβόρδε αναχαίτισε τον αντίπαλο και έδωσε με μιας κάθετη πάσα στον Ρέζεκ που σημείωσε με εντυπωσιακό τρόπο το 2-0.

9η αγωνιστική Αγία Νάπα – Ανόρθωση: Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της ομάδας που κινδύνευε σοβαρά να αφήσει βαθμούς στο Τάσος Μάρκου. Εκεί μίλησε για ακόμη μια φορά ο αρχηγός Γιάννος Οκκάς. Με εξαιρετική κεφαλιά έκαμψε την αντίσταση της Αγίας Νάπας και διεύρυνε το σερί νικών της ομάδας κυριολεκτικά στο παρά πέντε αφού η νίκη επιτεύχθηκε στο 84΄.

11η αγωνιστική ΑΕΚ – Ανόρθωση : Το πρώτο από τα 3 μεγάλα ντέρμπυ η ομάδα μας το ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο αφού στο 12΄ άνοιξε το σκορ με τον Ρέζεκ και στην συνέχεια είχε δοκάρι με τον Αλέξα.  Στην συνέχεια η ομάδα οπισθοχώρησε και έγινε η ανατροπή. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος, Μπράνκο Ίλιτς,  με κεφαλιά ισοφάρισε τον αγώνα στέλλοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με το χορταστικό 2-2. Το παιχνίδι ήταν στην ζυγαριά μέχρι που ο προπονητής μας έριξε στον αγώνα τον Τόνυ Κάλβο. Ο Ισπανός, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με ψύχραιμο και όμορφο πλασέ τούμπαρε το παιχνίδι.

Φάση των 16: Το λανθασμένο ρίσκο του προπονητή να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές τόσο στον πρώτο αγώνα όσο και στον επαναληπτικό παραλίγο να αποβεί μοιραίο. Η ομάδα μας κόντρα στην Αλκή και στα 2 παιχνίδια πήρε οριακά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και σε αυτό το παιχνίδι την τράβηξε από το χέρι ο Γιάννος Οκκάς που 20 λεπτά μετά την είσοδό του σκόραρε εκμεταλλευόμενος την όμορφη ασσίστ του Κάλβο και έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά στην ομάδα μας.

 Η Μεγάλη Κυρία κατά γενική ομολογία δικαιωματικά βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Όταν δυσκολευόταν υπήρχε στο ρόστερ ο παίχτης που θα την ξελάσπωνε. Υπήρχε και θα υπάρχει αυτή η ειδοποιός διαφορά που δεν την έχουν οι άλλες ομάδες. Μέχρι τώρα, εκεί που τα χρειαστήκαμε, βρέθηκε 3 φορές ο Οκκάς, 2 ο Λαβόρδε και 1 ο Κάλβο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι υψηλές ταχύτητες είναι από όλη την ομάδα. Και το ανησυχητικό για τους αντιπάλους φέτος δεν είναι μόνο ο Λαβόρδε. Τη διαφορά λίγο πολύ την κάνουν αρκετοί ποδοσφαιριστές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ