Ένα ενδιαφέρον και συνάμα επίκαιρο άρθρο αλιεύσαμε από το διαδίκτυο σχετικά με τους κανόνες των μεταγραφών. Σίγουρα το κεφάλαιο προσθαφαιρέσεις είναι πολύ μεγάλο και πολύπλευρο αλλά και στους «καλούς» καιρούς της η Ανόρθωση, ή τα άτομα που ήταν υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό δεν έκαναν κάποια από τα βασικά όπως περιγράφονται πιο κάτω:
Διαβάστε το:
«Οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών είναι ο τομέας εκείνος του παιχνιδιού στον οποίο οι ομάδες προσπαθούν να ξοδέψουν τα λιγότερα με τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, σε ό,τι αφορά την αγορά ποδοσφαιριστή, και να εισπράξουν όσα περισσότερα μπορούν στην περίπτωση πώλησης. Τόσα χρόνια ποδοσφαιρικής ιστορίας μάς επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τη συμβατική σοφία που έχει συσσωρευτεί και να διατυπώσουμε κάποιους κανόνες για τις μεταγραφές.
Ο δημοσιογράφος Σάιμον Κούπερ και ο καθηγητής Οικονομικών Στέφαν Ζιμάνσκι στο βιβλίο τους «Soccernomics» έχουν καταγράψει 12 κανόνες. Ξεκινώ την παράθεσή τους.
1: κάθε καινούργιος προπονητής σε μία ομάδα ξοδεύει περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται για μεταγραφές. Μην τον αφήνετε να το κάνει.
2: μην περιφρονείτε την άποψη των οπαδών.
3: ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις εθνικών ομάδων είναι υπερτιμημένοι. Μην «τσιμπάτε».
4: η αξία ποδοσφαιριστών ορισμένων εθνικοτήτων είναι επίσης υπερτιμημένη.
5: η αξία των μεγάλης ηλικίας ποδοσφαιριστών είναι υπερτιμημένη.
6: η αξία των σέντερ φορ είναι υπερτιμημένη, ενώ αντίθετα των τερματοφυλάκων είναι υποτιμημένη.
7: ξεπεράστε διαδεδομένες προκαταλήψεις ανάλογες με εκείνη που υποστηρίζει ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές.
8: η καλύτερη ηλικία για να αγοράσετε έναν ποδοσφαιριστή είναι γύρω στα 20 με 22.
9: πουλήστε έναν παίκτη όταν σας προσφέρουν περισσότερα από την αξία του.
10: βρείτε τον αντικαταστάτη του καλύτερου παίκτη σας πριν τον πουλήσετε.
11: αγοράστε καλούς ή ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με προβληματική συμπεριφορά και βοηθήστε τους να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.
12: βοηθήστε τους ποδοσφαιριστές σας να εγκατασταθούν