Το Anorthosis24 σκιαγραφεί τον Ρούι Ντουάρτε

Το φλερτ μεταξύ της Κυρίας και του ακραίου ποδοσφαιριστή κράτησε για ένα 6μηνο. Από το καλοκαίρι που πέρασε, διοίκηση και προπονητής ανέμεναν το ναι του ποδοσφαιριστή. Εν τέλει η πολυπόθητη υπογραφή έπεσε σήμερα 16 Ιανουαρίου για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014. Όπως και στην περίπτωση του Τζουλιάνο Σπαντάτσιο ο Λέβι έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στους ποδοσφαιριστές για να απεμπλακούν από τις ομάδες τους. Αυτό που απομένει είναι ο Ρούι Ντουάρτε να δικαιώσει τον προπονητής μας όπως ο Σπαντάτσιο.

Γεννηθείς στην Λισσαβόνα στις 11/10/1980 ο Πορτογάλος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Σακαρενένσε την περίοδο 1999-2000 για να υπογράψει ακολούθως το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κάσα Πία. Τα δείγματα ήταν θετικά από την δίχρονη του παρουσία κατά τα έτη 2000-2002 και η Εστορίλ του προσφέρει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2006. Οι τρείς σχεδόν γεμάτες σεζόν του ποδοσφαιριστή με καλή παρουσία κίνησαν το ενδιαφέρον της τότε μεγάλης Μποαβίστα που προχώρησε στον μονοετή δανεισμό του από την Εστορίλ όπου αγωνίστηκε σε 25 αγώνες κατά την περίοδο 2005-2006. Και ενώ όλα οδηγούσαν προς απόκτηση των δικαιωμάτων και συνέχιση της καριέρας του στην Μποαβίστα μια πρόταση της Αμαδόρα με καλύτερους όρους τον ώθησαν στο να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Αφού το 2006-2008 αγωνίστηκε φουλ με την Αμαδόρα, θεώρησε ότι ο κύκλος του στην Πορτογαλία είχε ολοκληρωθεί και αναζήτησε την τύχη του εκτός χώρας.

Επόμενος του σταθμός η Ρουμάνικη Μπρασόφ κατά την διετία 2008-2010 όπου σε σύνολο 41 εμφανίσεων δέχτηκε 15 κίτρινες κάρτες και 1 κόκκινη (δεύτερη κίτρινη). Η πολύ καλή του παρουσία στην Μπρασόφ κίνησε το ενδιαφέρον των μεγάλων της χώρας. Ραπίντ Βουκουρεστίου και Στεάουα Βουκουρεστίου κονταροχτυπήθηκαν για την απόκτησή του, με τον Ντουάρτε να καταλήγει στην Ραπίντ ένεκα ποσού που άγγιζε τις 600.000 ευρώ και υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο για τις περίοδους 2010-2014.  Η παρουσία του στην Ραπίντ κράτησε για δυόμιση έτη έχοντας 49 συμμετοχές με 22 κίτρινες, 2 κόκκινες (από 2η κίτρινη) ένα τέρμα και παρουσία στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η οικονομική κατάσταση που περιήλθαν οι σύλλογοι της Ρουμανίας και κυρίως η Ραπίντ ανάγκασε πολλούς ποδοσφαιριστές να κινηθούν με προσφυγή κατά της ομάδας. Ένας εκ των 9 ποδοσφαιριστών της Ραπίντ που προσέφυγαν στα αρμόδια όργανα για να απεμπλακεί από το συμβόλαιο του και να αναζητήσει  αλλού την συνέχιση της καριέρας του είναι και ο Ρούι Ντουάρτε για την απόκτηση του οποίου ενδιαφέρον με πρόταση επέδειξε η Στεάουα Βουκουρεστίου την οποία και απέρριψε άμεσα.

Λίγο όμως η τετραετής παρουσία του στα γήπεδα της Ρουμανίας, λίγο η οικονομική αβεβαιότητα στους συλλόγους εκεί μα περισσότερο η παρουσία των Λέβι, Σπαντάτσιο, Ζούλα και Αλέξα στην Ανόρθωση οδήγησαν τον Ντουάρτε να πάρει την απόφαση και να κατηφορίσει στην Κύπρο και για λογαριασμό της ομάδας μας.

Στοιχεία ποδοσφαιριστή Ρούι Ντουάρτε

Οι πληροφορίες του anorthosis24.net από την Ρουμανία κάνουν λόγο για ένα πολύ ικανό ποδοσφαιριστή. Στην Ρουμανία τον χαρακτηρίζουν ως ολοκληρωμένο μπακ. Αρέσκεται στο να βγαίνει μπροστά και να βλέπει γήπεδο ενώ οι μεταβιβάσεις του είναι σωστές. Έχει δυνατά πόδια και δεν είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς ενώ όσο αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα έχει το προσωνύμιο ¨το σκυλί¨. Αγωνίζεται ως μαχητής και δύσκολα μπορείς να τον προσπεράσεις. Καλή τεχνική κατάσταση (όσο του επιτρέπει η θέση του), ενώ έχει και πολύ καλή φυσική κατάσταση που άνετα αγωνίζεται ακόμη 2 σεζόν σε ψηλές ταχύτητες.

Φημίζεται για την καλή του σέντρα και την ακρίβεια στις πάσες που δίνει. Κατά την παρουσία του στην Ρουμανία, όπως ενημερωθήκαμε δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στις ομάδες που έπαιξε ενώ όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά «ο Ντουάρτε άντεξε στις προκλήσεις της νυχτερινής ζωής του Βουκουρεστίου». Σωστός επαγγελματίας με άλλα λόγια.

Η μεταγραφή του Ντουάρτε συνέπεσε με τις επιστροφές Βαλβέρδε , Ζόρζε, Αλέξα, Κάλβο, Λαβόρδε και Ιντζχάκι και ενόψει των ντέρμπυ που ακολουθούν και της δύσκολης συνέχειας αναμένεται να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο την Ανόρθωση. Αυτό που απομένει είναι να επαληθεύσει τις φήμες που τον συνοδεύουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ