Σε δηλώσεις μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς από την ΑΝΟΡΘΩΣΗ προχώρησε ο πρόεδρος του τμήματος χειροσφαίρισης, Ανδρέας Ανδρέου, εκφράζοντας την περηφάνια του για την προσπάθεια των αθλητών παρά τις σημαντικές απουσίες. Ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον Κλεάνθη, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα την προηγούμενη ημέρα, αποκαλύπτοντας τον συγκλονιστικό διάλογο που είχαν πριν από τον αγώνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Για την κατάκτηση του τίτλου και τον επόμενο αγώνα:
«Εγώ θα κρατήσω δύο σημεία από σήμερα. Το πρώτο είναι ότι, με τρεις τεράστιες απουσίες, η ομάδα κατάφερε με νύχια και με δόντια να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το πιο σημαντικό για μένα, ως διοίκηση, είναι ότι τα παιδιά ήταν πραγματικά παλικάρια, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Δεν τα έβαζαν κάτω, κατάλαβαν τι σημαίνει ΑΝΟΡΘΩΣΗ.
Από εκεί και πέρα, το κεφάλι κάτω και δουλειά για τον επόμενο αγώνα μας, που είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας στην Ελλάδα με την ΑΕΚ Αθηνών. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος, που την τελευταία πενταετία κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. Έτσι, ταπεινά και με δουλειά, θα πάμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα μας».
Για τη διαφορά σε σχέση με το περσινό ξεκίνημα:
«Σίγουρα, πέρσι ξεκινούσαμε με την απώλεια του Σούπερ Καπ, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, καθώς η προετοιμασία είχε αρχίσει πάρα πολύ αργά. Όμως, είμαστε ΑΝΟΡΘΩΣΗ και ποτέ δεν τα βάζουμε κάτω. Κρατάμε τον τίτλο, που είναι ακόμα ένας τίτλος για το σωματείο μας και για εμάς σημαίνει πολλά».
Για τον Κλεάνθη και το τροχαίο δυστύχημα:
«Δυστυχώς, ο Κλεάνθης μας ενεπλάκη χθες σε ένα δυστύχημα. Πραγματικά, όταν μου έστειλαν τη φωτογραφία του αυτοκινήτου, τους είπα: “Please, θέλω να δω τον Κλεάνθη”, γιατί το αυτοκίνητο ήταν σε απίστευτα καταστροφική κατάσταση. Ευτυχώς, όλα καλά.
Και θέλω να πω κάτι. Όταν ο Κλεάνθης χτύπησε, το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε, μέσα από το αυτοκίνητο, χτυπημένος και με δάκρυα στα μάτια, ήταν στον προπονητή του: “Coach, δεν θα μπορέσω να παίξω αύριο”. Ήταν πραγματικά συγκινητικό.
Σήμερα του έστειλα ένα μήνυμα: “Κλεάνθη μου, θα παίξουμε για σένα”. Και το πραγματικά συγκλονιστικό, που με έκανε κι εμένα να κλάψω, ήταν η απάντησή του: “Πρόεδρε, συγγνώμη που δεν θα είμαι παρών”.
Αυτό σημαίνει πολλά. Σημαίνει οικογένεια. Ένας αγώνας δεν είναι μόνο τα 60 λεπτά μέσα στο γήπεδο. Είναι και οι προπονήσεις. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο τεχνικό τιμ, στον Μάριο, στον Χρίστο και στον Στέφανο. Πρώτα απ’ όλα είμαστε οικογένεια και μετά έρχεται ο αθλητισμός».
